- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија и Пикси то нису заслужили – шта би било да се нисмо пласирали на Мундијал?

© Sputnik / Радоје ПантовићПикси Србија
Пикси Србија - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2022
Пратите нас
Фудбалери Србије поражени су на старту Лиге нација од Норвешке (0:1), али је са трибина изостао ветар у леђа који су игром, резултатима и односом према националном грбу заслужили Пиксијеви ученици. Фудбалска Србија је још једном пала на испиту!
Тек десетина стадиона „Рајко Митић“ била је испуњена. С обзиром на то да је ривал атрактиван јер у својим редовима има светске звезде попут Холанда и Едегора, и да је у питању званичан меч, меч Лиге нација, слободно се може констатовати да Пикси и Орлови то апсолутно нису заслужили од фудбалске Србије.
Земља са готово седам милиона селектора, земља која живи за фудбал, поново је пала на испиту када је подршка националном тиму у питању.
Пласирали су се на доминантан начин фудбалери Србије на Мундијал у Катару крајем године и дефинитивно су заслужили да имају ветар у леђа. Да аплауз с трибина пара небо и да "грмљавина" буде нешто што ће носити Тадића, Костића, Митровића и остале када је тешко и када не иде.
Мора им се одати признање и што су се сви осим повређеног Душана Влаховића одазвали позиву кормилара фудбалског брода после исцрпљујућих сезона у својим клубовима.
Уместо да су отишли на заслужени одмор са породицима, Орлови су се - сви до једног, сјатили у своју базу у Старој Пазови и за десет дана ће одиграти чак четири меча нове сезоне Лиге нација.
Све што се издешавало у четвртак увече на највећем српском стадиону који је био полупразан није могло да не погоди српске репрезентативце. О томе је причао и херој Србије и најбољи стрелац у њеној историји Александар Митровић.
Не очекујем бољу подршку. Tрибине никада нису пуне – како год ми да играмо.
Александар Митровић Србија - Sputnik Србија
Александар Митровић
најбољи стрелац српске репрезентације
Митровић је захвалио људима који су дошли да бодре репрезентацију.
Када је резултат у питању, пораз Србија дефинитивно није заслужила. Имали су Тадић и другови више од игре, имали су више удараца, лопта је била далеко више у њиховом поседу 66-34%, али је недостајала срећа.
„Други пораз од када смо се окупили, први пораз код куће. Није била лепа утакмица за очи, физички јако захтевна. На крају мислим да је нерешен резултат био најреалнији. НИсмо успели да угурамо лопту у гол, иако смо одиграли храбро у другом полувремену. Норвежани су се затворили и нисмо могли да пробијемо тај блок“, рекао је Митровић.
Србију већ 5. јуна очекује нови изазов и нова утакмица на Маракани, где ће јој ривал у другом колу Лиге нација бити Словенија.
Тешко је очекивати да ће се било шта променити, с обзиром на то да је време у четвртак увече било идеално, није било падавина, ветра. Поставља се само логично питање ко би дошао да гледа национални тим да се Пиксијеви Орлови нису пласирали на Мундијал? Тужно...
Фудбалери Србије - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2022
СПОРТ
Србија жестоко нападала, али је коштао тренутак непажње – пораз од Норвешке у Београду!
Фудбалери Србије на утакмици са Турском у Истанбулу - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2022
СПОРТ
Србија извлачи корист из такмичења за које се „звезде“ не занимају
Тамара Ранковић и Андреа Пирло - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2022
СПОРТ
Андреа Пирло за Спутњик: Сергеј је елегантан, навијаћу за Србију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала