- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев о санкцијама против родбине руских званичника: То је двоструко безакоње

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председник Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председник Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2022
Пратите нас
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев назвао је санкције против чланова породица руских званичника двоструким безакоњем и упоредио их је са праксом из прошлости.
Он је на Телеграму подсетио да у праву постоји појам „објективне импутације“, где одговорност ступа на снагу без утврђивања кривице.
„Узмите као пример санкције, ту се уочава двоструко безакоње. Према њима, сада су за митска и измишљена на Западу кршења одговорни не само учесници политичких догађаја - државници или посланици, него и њихове породице, које никако не могу утицати на своје рођаке“, написао је он.
Он је истакао и да су европски и амерички законодавци тако одлучили и то значи да ће породица одговарати без икакве кривице. Њима су блокирани рачуни и имовина, не пуштајте да пређу границу.
Медведев сматра, да се може предвидети како ће у будућности Запад гледати на породична правила. Као пример је навео сицилијанску мафију Коза Ностра и позвао да се присете Хамурабијевог закона у коме је за смрт сина власника куће због рушења грађевине, која је неквалитетно изграђена, могао да убије сина грађевинара. Закључио је да је у свему томе веома лоше то што би на тај начин свако могао да суди по принципу „око за око, зуб за зуб“.
Подсетимо, Европска унија је одобрила шести пакет санкција против Русије, а на списковима личних санкција, се нашла и Татјана Навка супруга портпарола руског председника Дмитрија Пескова, као и његов син и ћерка.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2022
РУСИЈА
Захарова о санкцијама Америке против ње: Представа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала