- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рускиња не воли Новаково „клизање“ – нити Надалову академију

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаРуска тенисерка Дарија Касаткина
Руска тенисерка Дарија Касаткина - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2022
Пратите нас
Дарија Касаткина, руска тенисерка, после пораза у полуфиналу Ролан Гароса рекла је да није гледала женско финале, али и да ће пратити мушко у ком се састају Рафаел Надал и Каспер Руд (недеља 15 часова), а навела је и да не воли да клиза по трави како то ради Новак Ђоковић.
Она је одиграла одличан турнир на Ролан Гаросу, али је заустављена у полуфиналу, што је значило и почетак одмора за њу.
„Не, нисам гледала женско финале. Када сам на одмору желим да се искључим из свега. Ако одем са турнира, онда ме не занима ништа. Али мушко финале ћу гледати, то је другачије“, рекла је Касаткина.
Како је навела, у обичном мечу би можда Каспер Руд могао да победи Рафаела Надала, али...
„У финалу, у формату од пет сетова, то је веома тешко. Наравно, Руд игра у сјајној форми, стабилан је, али Рафа је ментална стена. И то је његова шанса да освоји 22. Гренд слем трофеј. Искрено не знам шта треба да се деси да би неко победио Рафу. Вероватно ће играти под затвореним кровом, прогноза времена није добра и то је боље за Руда“.
Како је навела, она не би као Руд тренирала на Мајорци где Надал има академију.
„Ја волим Мајорку, али само као место за одмор. Не бих волела да тренирам тамо и теже је доћи, има мање летова. Надалова академија је веома лепо место, али ја не волим тако велике, глобалне пројекте. Више волим мање, приватније место, да се осетим комотније“.
Касаткина је истакла да је пораз у полуфиналу Ролан Гароса није превише пореметио.
„Напротив, имам сада још више снаге и мислим да могу даље. Важно је веровати у себе, важно је разумети своје могућности“.
На Вимблдону неће учествовати због политичке одлуке тог турнира да забрани руске и белоруске спортисте, али и због тога не жали.
„Никоме не саветујем да клиза по трави. Новак Ђоковић то ради, ја не волим, трава ми је најтрауматичнија подлога. Првог дана игре на трави ноге много страдају и треба се припремити добро за то“, рекла је Касаткина.
Упитана да прокоментарише чињеницу да су Александар Зверев, Андреј Рубљов и Данил Медведев веома емотивни на терену, она је навела да је важно пронаћи баланс.
„Ми Руси смо веома критични према грешкама, чак и за најмање грешке. То може да помогне, желимо да будемо најбољи, да не губимо никада, али то изједа изнутра. Важно је наћи равнотежу у свему“, закључила је Касаткина.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала