- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Забрана прелета авиона Лаврова неће спречити сарадњу са Србијом

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаКремљ, Москва
Кремљ, Москва - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2022
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков сматра да су земље које су затвориле небо за прелет авиона руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова, који је требало да допутује у посету Србији, поступиле непријатељски. Он је додао да то неће спречити сарадњу са пријатељским земљама као што је Србија.
Песков је оценио да такви поступци уносе нелагоду, али суштински неће омести рад руске дипломатије нити спречити сарадњу две земље.

„Несумњиво је да овакви непријатељски поступци према нашој земљи и високим званичницима Москве не могу да створе одређене проблеме, већ само да доведу до промена у распореду контаката“, објаснио је Песков, одговарајући на питање да ли су контакти највишег нивоа и иностране посете званичника сада угрожени.

Према његовим речима, Кремљ је уверен да непријатељски поступци не могу суштински да наруше наставак комуникације Русије са пријатељским земљама, као што је Србија.
Претходно су Црна Гора, Бугарска и Северна Македонија забраниле у недељу увече прелет авиона руске владе кроз свој ваздушни простор уочи најављене посете министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова Србији.
Након тога је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова потврдила да су земље које окружују Србију затвориле небо за авион Сергеја Лаврова, истичући да Москва није та која прави нову „гвоздену завесу“, већ да је Европа та која ограђује Русију.
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2022
РУСИЈА
Лавров се обратио јавности: Нико неће срушити односе Србије и Русије
Здање Државне думе Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2022
РУСИЈА
Руска Дума: По својој антируској политици, западне државе све више подсећају на „краља пацова“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала