- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски безбедњак открива: Кијев прихвата опасне циљеве Пољске у Украјини

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаДиректор Спољне обавештајне службе Русије Сергеј Наришкин
Директор Спољне обавештајне службе Русије Сергеј Наришкин - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2022
Пратите нас
Кијевска хунта се већ сложила са пољском анексијом Украјине, изјавио је директор Спољне обавештајне службе Русије Сергеј Наришкин.
„Држава није приватна компанија и у конкретном случају видимо да се кијевска хунта већ сложила са пољском анексијом Украјине и добровољно јој предаје државни суверенитет“, наводи Наришкин у саопштењу.
Према подацима које на располагању има СБР, у Пољској се, уз сагласност Кијева, успоставља резервни центар за обраду података државне пореске службе Украјине.
„Варшава интензивно подстиче режим Зеленског да јој дефакто преда контролу над најважнијим државним функцијама и установама. Уз сагласност Кијева Пољаци у овом тренутку успостављају резервни центар за обраду података Државне пореске службе Украјине, при чему је украјинском руководству предочено да ће то, наводно, подићи ефикасност рада те службе“, наводи се у саопштењу.
Такође се указује да се у Пољској ослањају на компанију SILTEC када је реч о техничкој опреми за тај центар, при чему техничку подршку то компанији пружају амерички гиганти – „Дел“, „Ај-Би-Ем“,„Циско“.
Како се наводи, Кијев свесно открива САД и Пољској податке од државне важности, укључујући податке пореских обвезника и стварно финансијско стање државе.
„У пословању такав ‘уговор’ би могао да се подведе под категорију стапања и преузимања“, наводе у СВР.
Пољска и Украјина - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
РУСИЈА
Украјина предаје део своје територије Варшави
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала