Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Заплена на Хоргошу: Цариници у торбици путника за Беч нашли неочекиване драгоцености /фото/

© AP Photo / Sandor Ujvari/MTI via APГранични прелаз Хоргош
Гранични прелаз Хоргош - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2022
Пратите нас
На граничном прелазу Хоргош данас је спречен још један покушај кријумчарења драгоцености, 100 грама разнoбојних каменчића за које се сумња да је драго камење, спакованих у ручни пртљаг једног путника који се аутобусом из Београда упутио ка Бечу, саопштила је Управа царина.
Поменута заплена догодила само дан након што су службеници на прелазу Прешево осујетили покушај кријумчарења преко 700.000 непријављених евра и два смарагда.
Цариници су аутобус београдских регистарских ознака данас зауставили ради редовне контроле на излазу из земље, када су упитали присутне путнике и возаче да ли имају нешто да пријаве, што су сви негирали.
Убрзо потом, уследила је детаљна контрола, захваљујући којој је откривена путна торба коју је један страни држављанин држао на седишту до свог, а у којој се налазила и лична торбица испуњена са, како наводи Управа царина, преко 100 грама разнобојних каменчића за које се сумња да је реч о драгом камењу.
Након откривања непријављеног садржаја, путник је потврдио да се ради о његовом власништву.
Детаљним прегледом садржаја, утврђено је да се ради о 79 грама каменчића разних боја и облика, као и о једном крупнијем прстену, тешком 30 грама, у који је уграђен камен зелене боје.
Како се ради о специфичној роби, није било могуће голим оком утврдити да ли је реч о драгоценостима, већ ће то бити познато након стручног вештачења, прецизира се у саопштењу Управе царина, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала