- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пекинг: Војске Кине и Америке треба да избегавају конфликте

© AP Photo / Mark SchiefelbeinКинеска војска
Кинеска војска - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2022
Пратите нас
Војске Кине и САД треба да избегавају конфликте и конфронтације, рекао је кинески министар одбране Веј Фенге на састанку са шефом Пентагона Лојдом Остином.
„САД морају рационално да се односе према развоју и расту Кине, не треба нападати, оцрњивати, обуздавати или вршити притисак на Кину, не треба се мешати у унутрашња питања Кине и наносити штету њеним интересима, него унапређивати америчко-кинеске односе колико је то могуће“, рекао је кинески министар током сусрета на маргинама Међународне безбедносне конференције „Дијалог Шангри-Ла“ у Сингапуру.
Веј је додао да се Кина нада развоју здравих и стабилних односа са САД, за шта је потребно уложити напоре на обе стране.

Продаја оружја Тајвану подрива безбедносне интересе Пекинга

Веј је рекао и да то што Америка продаје Тајвану оружје подрива безбедносне интересе Кине..
„Недавно су САД поново саопштиле да продају оружје Тајвану што наноси озбиљну штету суверенитету и безбедносним интересима Кине. Пекинг је против тога и то оштро осуђује“, навео је министар.
Подсетимо, амерички Стејт департмент одобрио је у априлу Тајвану потенцијалну продају опреме, обуке и других ставки везаних за подршку систему противваздушне одбране „Патриот“, у вредности до 95 милиона долара.

Сваки покушај да се оствари независност Тајвана биће осујећен

Народно-ослободилачка војска Кине ће осујетити било који покушај да се оствари независност Тајвана, истакао је Веј, а преноси кинеска државна ТВ.
Портпарол кинеског Министарства спољних послова Ванг Венбин недавно је поновио да је Тајван је неотуђиви део кинеске територије и да ће Пекинг ће предузети одлучне мере за заштиту свог суверенитета и интереса безбедности.
Кина је позвала Сједињене Државе да буду опрезне у својим изјавама и акцијама када је реч о Тајвану а све поводом изјаве америчког председника Џозефа Бајдена да би био спреман да користи силу како би одбранио Тајван.
Човек стоји поред знака долара - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2022
СВЕТ
„Руски сценарио”: Кина се спрема на најгоре
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала