- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска уништила базу страних плаћеника и велику количину западног наоружања у Донбасу

© Sputnik / Максим БлиновПротивавионски ракетни систем С-400 "Тријумф" на полигону Ашулук
Противавионски ракетни систем С-400 Тријумф на полигону Ашулук - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2022
Пратите нас
Руска војска је уништила центар за привремено дислоцирање страних плаћеника у подручју места Фјодоровка у ЛНР и велику количину западног наоружања у ДНР, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.

„Високо прецизним ракетама ваздушног базирања у подручју железничке станице Удачно у ДНР уништена је велика количина наоружања и војне технике која је испоручена групи украјинских екстремиста, између осталог, и из САД и европских земаља“, рекао је Конашенков. Уништене су и две батерије вишецевних ракетних бацача у Харковској области и ЛНР.

Руска авијација уништила је један командни пункт, радар противавионског ракетног система „бук-М1“ у ЛНР, као и 63 положаја са људством и војном техником Оружаних снага Украјине.
У нападу авијације ликвидирано је преко 120 екстремиста, два тенка, седам оруђа пољске артиљерије и 11 специјалних војних возила.
Руска средства ПВО у току протеклог дана оборила су осам украјинских беспилотних летелица у Николајевској и Харковској области, ДНР и ЛНР. Међу њима је и један „бајрактар ТБ-2“, који је оборен у подручју Луганска.
Руска артиљерија уништила је 247 положаја са људством и техником украјинске војске, 13 командних места и 63 положаја артиљеријских јединица. Уништено је и седам вишецевних ракетних бацача као и станица за електронско ратовање у ДНР.
Од почетка специјалне војне операције руска војска је уништила 201 авион, 130 хеликоптера, 1.196 беспилотних летелица, 338 противавионских ракетних система, 3.526 тенкова и других оклопних возила, 515 вишецевних ракетних бацача, 1.933 оруђа пољске артиљерије и минобацача.
Ракетни систем Џавелин - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2022
РУСИЈА
Руска војска показала западно оружје које украјинске снаге остављају приликом повлачења /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала