- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Адмирал Кузњецов“ враћа се у борбени састав руске флоте почетком 2024. године

© Sputnik / Павел Львов / Уђи у базу фотографијаРуски носач авиона "Адмирал Кузњецов"
Руски носач авиона Адмирал Кузњецов - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
Пратите нас
Носач авиона „Адмирал Кузњецов“ вратиће се у борбени састав руске флоте у првом кварталу 2024. године, након ремонта и модернизације, рекао је генерални директор Уједињене бродарске корпорације Алексеј Рахманов.
„Рокови за завршетак ремонта и модернизације носача авиона 'Адмирал Кузњецов' након пристајања биће померени за неколико месеци. Носач авиона ће бити предат Војној морнарици Русије у првом кварталу 2024. године“, рекао је Рахманов.
Првобитно је било планирано да брод буде предат руској флоти на коришћење крајем 2023. године. Носач авиона се сада налази у пристаништу у 35. бродоградилишту у Мурманску.
Рахманов је раније рекао да је приликом потписивања уговора о обнови и модернизацији, као и утврђивање потребног обима посла наведено да само један гасни турбински мотор од четири може бити ремонтован. Касније је утврђено да су поправке неопходне за сва четири мотора, што значи још 10 до 11 месеци рада.
У октобру 2018. године приликом поринућа „Адмирала Кузњецова“ догодила се хаварија: плутајуће пристаниште ПД-50, у којем се налазио брод, нагло је потонуло, због чега је на носач авиона пала дизалица и оштетила део његове палубе.
„Адмирал Кузњевов“ је затим пренет у бродоградилиште у Мурманску, где је на палуби избио пожар. Два човека су погинула, а више од десеторо је било повређено. Поред тога, Уједињена бродарска корпорација је морала и да раскине уговор са компанијом која је градила нови суви док у фабрици у Мурманску.
Авиони Су-33 на палуби тешког носача авиона Адмирал Кузњецов током проласка авио-групе Северне флоте кроз Ламанш - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2022
РУСИЈА
Једини носач авиона Ратне морнарице Русије „Адмирал Кузњецов“ се налази на ремонту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала