- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бугарски политичар о распаду владајуће коалиције: Влади до краја јуна долази крај

CC0 / Pixabay / Софија
Софија - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
Пратите нас
До краја јуна ће садашњој влади доћи крај, изјавио је лидер опозиционе парламентарне групе „Препород“ Костадин Костадинов, коментаришући информацију да је из састава парламентарне коалиције неочекивано изашла партија „Постоји такав народ“.

„Влада и парламент су постали нефункционални и идеолошки и по компетенцијама. Једино решење је распуштање парламента, оставка Владе и нови избори. До краја месеца ће влади доћи крај“, изјавио је Костадинов телевизији „Нова“.

Раскол се примећује и у самој странци „Постоји такав народ“. Министар спорта Радостин Васиљев, након што је најавио оставку, одржао је конференцију за штампу заједно са пет колега из странке. Како су објаснили, разочарали су се у свог лидера и напуштају странку.
Према речима Васиљева, одлука Славе Трифонова да своју странку повуче из коалиције је донета не због Северне Македоније, већ због немогућности да се реализују неки финансијски интереси. План је био да се ти интереси реализују преко Министарства регионалног развоја, на чијем је челу био Гроздан Караџов.
„Славу Трифонова никада није занимало мишљење бирача и мишљење посланика његове партије. Он две године није ишао у канцеларију у Пљевњи, његовом родном граду. Ја сам то оправдавао његовим здрављем и карактером. Током састанака сам све јаче имао осећај да то није парламентарни, већ бизнис пројекат и да је то било од почетка тако“, изјавио је Васиљев.
Подсетимо, лидер партије „Постоји такав народ“ Слава Трифонов је оштро осудио Владу Кирила Петкова и оптужио је за покушаје да изда националне интересе Бугарске ау вези са питањем евроинтеграција Северне Македоније.
Премијер је захвалио свим посланицима ји су напустили „Постоји такав народ“ и навео да је управо ова странка кочила усвајање закона.
Према речима политиколга, у Бугарској ће по свему судећи бити одржани још једни ванредни избори, а Пирван Симеонов сматра да ће све то довести до тога да се на власт врати Бојко Борисов.

„Све смо урадили како бисмо од 2020. године, уместо да се ослободимо модела управљања Бојка Борисова и Ахмеда Догана (почасни председавајући протурске партије ‘Покрет за права и слободе’), вратили Борисову који ће седети на белом коњу заједно са партијом ‘Препород’ и русофилима“, изјавио је експерт.

Зграда Народне скупштине Бугарске у Софији - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2022
СВЕТ
Бугарска опозиција позвала Владу да поднесе оставку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала