- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал је већ користио сумњиве инјекције – Новака можда чека Роџерова судбина

© AFP 2023 / RYAN PIERSEРафаел Надал и Роџер Федерер
Рафаел Надал и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
Пратите нас
Рафаел Надал, шпански тенисер, током Ролан Гароса примао је радиофреквентне инјекције како би „умртвио“ стопало које га је мучи још од 2005. године, а сада је откривено да је бивши број један ту врсту инјекција примао још и 2008. и то пред чувено финале Вимблдона против Роџера Федерера када је славио после драме у пет сетова.
После невероватног подвига који је Рафаел Надал направио 22. Гренд слемом у каријери подигла се велика прашина поводом његовог здравственог стања јер је упркос, како их он описује, невероватно великим боловима играо вансеријски тенис.
Надал је касније објаснио да терапија у виду радиофреквентних таласа чини да нерв у стопалу буде „умртвљен“ и да он уз такве инјекције не осећа болове бар на неко време.
Иако је познато да Рафа од Милер-Вајсове болести која му прави болове пати од 2005. године до сада није било познато да је терапију коју је применио ове године већ користио 2008. током Вимблдона.
Тони Надал, Рафин стриц, открио је да је Шпанац примао инјекције непосредно пред дуел са Роџером Федерером у борби за трофеј Вимблдона.
„Играо је са успаваним стопалом и у другим Гренд слемовима. На Вимблдону 2008. је играо финале против Федерера под инјекцијама“, открио је Тони Надал.
Епско финале које је трајало четири сата и 48 минута ушло је у историју, а после драме у пет сетова Надал је освојио први трофеј на лондоснкој трави.
Прва два сета припала су Рафи, а потом се Федерер вратио и изједначио. Одлучио је тек исцрпни тај-брејк у петом сету.
Те сезоне упркос боловима у стопалу Надал је освојио осам титула, а иако је Федерер пред Вимблдон освојио Хале било је јасно да ће имати изузетно тешку конкуренцију у Лондону.
© AFP 2023 / ADRIAN DENNISРафаел Надал Вимблдон 2008
Рафаел Надал Вимблдон 2008 - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2022
Рафаел Надал Вимблдон 2008
Инјекције које је Надал како се испоставило користио и пре 14 година, изазивају и данас сумње.
Надал је показао неке абнормалности. Имам трајну сумњу у то што ради и што се тиче регенерације и целе његове атлетизације“, рекао је Фриц Зергел доктор са немачког Института за биомедицинска и фармацеутска истраживања.
Таокђе, Гијом Мартен, француски бициклиста објаснио је да би се Надалово лечење у бициклизму назвало допингом и да инјкеција у том спорту забрањена од 2011. године.
После терапија Надал се вратио у Барселону и то на штакама што је додатно подгрејало сумње о инјекцијама и о томе какве ће последице имати на њега.
Занимљиво је да је Тони Надал недавно изјавио да ће Рафа играти на Вимблдону иако је Рафа претходно рекао да није сигуран у то јер не зна како ће се развити ситуација са стопалом.
Федерера нема, али да ли би Новак Ђоковић могао да буде „жртва“ Надалових инјкеција баш као Роџер пре 14 година.
Новак је већ видео како Рафа игра под инјекцијама на Ролан Гаросу, а сада остаје да чекамо и видимо може ли да нађе рецепт и избегне Федереров сценарио.
Руски тенисер Данил Медведев, Вимблдон прво коло - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2022
СПОРТ
Услов за Британце: „Ако Руси буду играли, враћамо бодове“
Јелена Докић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2022
СПОРТ
Јелена Докић шокирала изјавом да је покушала да се убије
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2022
СПОРТ
„Медведев је већ легенда!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала