- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија приказала рад топографа на обезбеђивању прецизних напада система „Искандер“ /видео/

© УПСИ МО РФРуски систем "Искандер"
Руски систем Искандер - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
Пратите нас
Војни топографи у току специјалне војне операције веома брзо пружају информације о геологији терена оперативно-тактичким ракетним системима „Искандер“, што им омогућава да брзо и прецизно нападну позиције које раније нису биле познате непријатељу, наводи се у видеу Министарства одбране Русије.
На снимцима се може видети кретање топографа, распоређивање геодетске опреме, као и топографска и геодетска припрема рејона. Циљ је да системи „Искандер“ гађају противника са нове и непознате позиције.

„Овим комплексима су потребне тачне координате новог рејона, зато обрађујемо податке како бисмо у најкраћем року могли да дамо тачне геодетске координате места на коме ће се извршити лансирање, што ће омогућити бригади да много брже и прецизније погоди циљ“, рекао је начелник навигационо-геодетског одељења Министарства одбране Русије.

Војни топографи помоћу прецизних навигационих сателитских система ГЛОНАС шаљу податке ракетним системима. Након што се добију информације штампају се листови мапа терена, који се одмах испоручују ракетним јединицама. „Искандери“ онда крећу на борбене положаје, припремају системе за лансирање и испаљују крстареће и балистичке ракете.
Самоходни противваздушни ракетни систем 9П78-1 Искандер М - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
РУСИЈА
Лукашенко: Русија ће помоћи Белорусији у производњи ракета модела „Искандер“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала