- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија проширила санкције против Лондона: На удару главни британски медији, одбрамбени комплекс

© Sputnik / Алекс Макнотон / Уђи у базу фотографијаСедиште британске корпорације Би-Би-Си у Лондону
Седиште британске корпорације Би-Би-Си у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
Пратите нас
Русија је увела санкције против главних уредника низа британских медија: „Гардијана“, „Тајмса“, „Дејли телеграфа“, „Дејли мејла“, „Индипендента“. На стоп-листи је и Би-Би-Си.

Санкцијама су обухваћени и дописници и аналитичари „Скај њуз“, „Фајненшел тајмса“ и „Дејли телеграфа“. Свима њима је забрањен улазак у Русију а санкције су им уведене због распиривања русофобије у британском друштву.

Нове мере односе се на укупно 49 држављана Британије - 29 новинара и 20 људи запослених у одбрамбеном комплексу, међу којима су, између осталог, заменик министра одбране Марк Куин, командант британске морнарице Бенџамин Џон Ки, командант вазудшних снага Мајкл Вигстон и други.
Против њих су санкције уведе због тога што су учествовали у доношњу одлука о снандевању Украјине наоружањем.
Подсетимо, према саопштењу Министарства спољних послова Велике Британије, Лондон је на списак санкција које су уведене Русији додао још 63 физичка и правна лица, укључујући и низ руских медија и новинара због извештавања о догађајима у Украјини. На листи су се, између осталих, поново нашли и „РТ“ и „Спутњик“.
Велика Британија је средином априла проширила санкциони списак против Русије, уврстивши још 206 лица, наведено је раније у документу објављеном на сајту Владе.
Како је тада саопштено из британског Министарства спољних послова, забрањен је увоз руског гвожђа и челика, али и извоз квантних технологија и напредних материјала.
Вестминстерска палата и мост у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
РУСИЈА
Русија забранила улазак у земљу за 154 члана британског Дома лордова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала