- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

500 најбогатијих људи света за дан изгубило 206 милијарди долара

CC0 / Pixabay / Долари
Долари - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
Пратите нас
Најбогатији људи на свету данима трпе губитке због колапса тржишта уочи нове објаве Федералних резерви у вези са каматном стопом, заказане за данас. Блумбергов индекс милијардера показао је да је 500 најбогатијих људи пре два дана изгубило 206 милијарди долара и укупно 1,4 билиона долара од почетка 2022.
Гледајући само пет најбогатијих људи на свету, укупни губици износили су више од 345 милијарди долара у 2022. Првих пет најбогатијих по Блумбергу су — извршни директор „Спејс икса“ и „Тесле“ Илон Маск, оснивач „Амазона“ Џеф Безос, шеф ЛВМХ-а Бернар Арно, суоснивач „Мајкрософта“ Бил Гејтс и Ворен Бафет из „Беркшир Хатавеја“.
Последњу распродају подстакла су тржишта која су променила своја очекивања о повећању каматних стопа у светлу блажих података о инфлацији од очекиваних, објављених у петак. ЦМЕ Фед Воч сада предвиђа 93,2% шансе за повећање стопе од 75 базних бодова и 89,1% шансе за још једно повећање стопе од 75 базних бодова у јулу.
Губици које су милијардери пријавили ове године супротни су ономе што се десило 2021, када је огроман раст деоничарског простора донео осам одсто богатства појединцима с високом нето вредношћу, укључујући 13 одсто у Северној Америци.
Али, добици међу богатима били су концентрисани и на самом врху. Извештај „Кепгеминија“ открио је да су појединци са имовином која се може инвестирати од 30 милиона долара или више пријавили раст од 9,6% у 2021. Али, појединци са имовином која се може уложити од један до пет милиона долара остварили су добит од само 7,8%.
„Кепгеминијев“ извештај је показао и да већина најбогатијих људи на свету живи у САД, Јапану, Кини и Немачкој.
У извештају се наводи да је звездани успех деоничарског сектора у 2021. допринео добитку у многим другим секторима, укључујући криптовалуте и некретнине. Међутим, ти добици брзо нестају због бриге тржишта за инфлацију и потенцијално рецесионог окружења, преноси Инвеститор.ме.
Волстрит - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
ЕКОНОМИЈА
Америка на раскрсници: Свесно гурање у провалију или неконтролисана инфлација
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала