- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски посланик: Вашингтону није потребан мир, зато су прекинути преговори о Украјини

© БелТА / Уђи у базу фотографијаЗаставице Русије и Украјине
Заставице Русије и Украјине - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
Пратите нас
Вашингтону није потребан мир у Украјини и стога су Сједињене Америчке Државе прекинуле преговоре Москве и Кијева, изјавио је за Спутњик члан преговарачке групе са Кијевом и преседавајући Одбора за међународне послове Державне думе Леонид Слуцки.

„Вашингтону никада није био потребан никакав мир у Украјини, њима није стало до људских губитака и уништене привреде. Важно им је да по сваку цену наставе антируски пројекат. Превише је у њега уложено кроз подршку марионетског кијевског режима“, рекао је Слуцки.

Он је напоменуо да нема разлога да се не верује руском Министарству спољних послова у вези са информацијама да је то урађено по налогу покровитеља из Сједињених Америчких Држава.
Посланик је истакао да је Вашингтон увек имао један циљ – да обузда Русију на свим могућим фронтовима, укључујући и преко испорука оружја и стварања биолошких лабораторија у Украјини.
„Из овога произилази да је одлука о спровођењу специјалне операције била изузетно правовремена и да сви њени циљеви морају бити постигнути“, закључио је Слуцки.
Раније је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила да је наредба о замрзавању преговора између Русије и Украјине стигла од америчких покровитеља Кијева.
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
РУСИЈА
Патрушев: Дијалог Москве и Кијева прекинут кривицом НАТО-а
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала