- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев му се диви – он „сања“ Новака на Вимблдону

© AFP 2023 / SANDER KONINGТим Ван Рајтовен
Тим Ван Рајтовен - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
Пратите нас
Након што је победио Данила Медведева у финалу холандског Хертогенбоша, млади Тим Ван Рајтовен добио је похвале од новог броја један, али је он након највећег тријумфа о каријери причао о Новаку Ђоковићу и жељи да игра против њега на Вимблдону.
После невероватног подвига у Хертогенбошу, Тим Ван Рајтовен, до претходне недеље 205. играч света добио је специјалну позивницу за Вимблдон.
Након што је направио велико изненађење и савладао Данила Медведева, млади Холанђанин скренуо је пажњу на себе и заслужио да се нађе у главном жребу престижног Гренд слема.
Медведев је био одушевљен Рајтовеном који је пре њега елиминисао и Феликса Оже Алијасима.
„Ако буде наставио да игра овако скоро ће бити међу првих 10. Али увек постоји „али“. Никада не можемо предвидети будућност. Ако овако буде играо на турнирима, имаће своје шансе. Зависиће од жреба, од услова, али он ће имати прилике да постане велики тенисер. Али тениски живот није лак, па да видимо како ће се носити са тим“, рекао је Медведев за Холанђанина.
Међутим, колико год је Рајтовен био импресиониран руским асом, када је стигла позивница за Вимблдон његова прва жеља била је да игра против доскорашњег броја један Новака Ђоковића.

„Добио сам специјалну позивницу. Први пут у каријери играћу у главном жребу неког Гренд слема. Заиста је фантастично. Невероватно, заправо неописиво. Као мало дете сањао сам да стојим тамо и сада јесам ту. Зато би било сјајно да у првом колу играм против Новака Ђоковића. Поготово сада када нема бодова које треба зарадити, то ми се чини веома кул“, рекао је Рајтовен.

После турнира у Холандији, Рајтовен се попео на 106. место на АТП листи и права је штета да када пренесе такву игру на лондонску траву за то не добије бодове.
Новак Ђоковић током трећег кола УС опена против Кеија Нишикорија - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
СПОРТ
Медведев са Русима сигуран – Новак и даље „непожељан“
Рафаел Надал и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
СПОРТ
Надал је већ користио сумњиве инјекције – Новака можда чека Роџерова судбина
Женска тениска репрезентација Русије прославља освајање Били Џин Кинг купа 2021. - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
СПОРТ
Рапсодија Рускиња у Берлину!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала