Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

У Вучитрну каменована школа, деца и родитељи узнемирени

© AP Photo / Visar KryeziuПолиција Косова
Полиција Косова - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
Пратите нас
У селу Гојбуља у општини Вучитрн, каменована је основна школа „21. новембар“ и том приликом поломљен је прозор на учионици, оштећена врата нове, као и врата старог објекта школе, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
Поред материјалне штете која је причињена, случај је узнемирио родитеље и децу која похађају ову образовну установу, а директор школе ће о инциденту обавестити и полицију и представнике Кфора који покривају овај реон, наводи се у саопштењу.
"Овим инцидентом настављен је опасни низ етнички мотивисаних напада на Србе којима сведочимо последњих дана, а посебно алармантна чињеница јесте да је нападнут објекат у коме бораве деца. Данашњим инцидентом, број напада на Србе, српску имовину и објекте СПЦ од почетка 2022. године попео се на 60, а укупно од почетка прошле године имамо 188 оваквих случајева", истиче Канцеларија у саопштењу.
Канцеларија за Косово и Метохију ће санирати штету која је причињена и наставиће да улаже у српске средине на КиМ, али очекује од представника међународне заједнице да прекину са политиком нереаговања и јасно осуде овај и све претходне инциденте.
"Нема сумње да је пораст броја етнички мотивисаних инцидената који уносе немир и забринутост посебно код Срба који живе јужно од Ибра последица антисрпске политике Приштине која екстремисте и изгреднике соколи политиком некажњавања и међународни представници не смеју бити неми посматрачи нити саучесници својим нереаговањем", поручује се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала