- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјина блокирала хуманитарни коридор из фабрике „Азот“

© Sputnik / Виктор Антонюк / Уђи у базу фотографијаФабрика "Азот" Северодоњецк, ЛНР
Фабрика Азот Северодоњецк, ЛНР  - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
Пратите нас
Првог дана функционисања хуманитарног коридора из фабрике „Азот“ у Северодоњецку је изашао само један пензионер, будући да је Украјина блокирала његово функционисање, изјавио је начелник гарнизонске службе другог армијског корпуса Народне милиције Луганске Народне Републике Александар Никишин.

„Изашао је само један старији мушкарац, који, очигледно, није знао да коридор постоји и случајно је туда кренуо замоливши екстремисте да, како је рекао, узме неке ствари“, рекао је Никишин.

Он је навео да је украјинска војска почела да гранатира у правцу хуманитарног коридора у 8.10 ујутро по московском времену.
„Почели смо да поштујемо режим прекида ватре, организовали смо коридор од фабрике до изласка из Северодоњецка. Међутим, већ у 8.10 украјинска страна је почела да гранатира део око излаза из фабрике. Гранатирано је из тенка и минобацача, као и самоходног минобацача „Нона“, навео је он.
Према његовим речима, у тим условима је немогуће спроводити евакуацију и функционисање коридора је данас прекинуто. Он сматра, да ће се преговори са украјинском страном наставити.
Никишин је додао да цивили у фабрици „Азот“ не знају за хуманитарни коридор, а њих је у фабрици много мање од 1.500 људи. Према његовим подацима, у склоништу у првом делу фабрике, коју контролише украјинска војска, се налази 70-75 цивила.
Градске четврти Северодоњецка у ЛНР након ослобађања - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
РУСИЈА
Снаге ЛНР и Русије у среду отварају хуманитарни коридор за цивиле из „Азота“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала