Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Нове дојаве о бомбама и у школама у Војводини

Пратите нас
Дојаве о постављеним експлозивним направама поново су стигле и на мејлове васпитно-образовних установа на територији АП Војводине, саопштила је данас Покрајинска влада.
Објекти су евакуисани према раније утврђеној процедури, а ученици ће бити враћени на наставу када екипе МУП-а утврде да је то безбедно. Позивају се све школе да у случају дојаве у потпуности сарађују са МУП-ом, те да наставу организују у складу с датим инструкцијама надлежних, преноси Танјуг.

Дојаве свуда по Србији

Дојаве о подметнутој експлозивној направи добило је јутрос више школа широм Србије са подручја школских управа Ваљево, Краљево, Београд, Косовска Митровица, Ниш, Пожаревац, Зајечар, Ужице, Јагодина, Чачак, Крушевац, Зрењанин, саопштило је Министарство просвете.
Према раније утврђеној процедури, објекти су евакуисани, а ученици ће бити враћени на наставу када екипе МУП-а прегледају објекте и када се утврди да је безбедно, наводи се у саопштењу.
Додаје се да о начину организовања часова и повратку на непосредну наставу, школе обавештавају ученике и њихове родитеље путем редовних канала комуникације.

На Косову дојава у свим српским школама

Претећи мејлови упућени су на адресе 71 школе на КиМ, а ово је први пут да мејл такве садржине буде упућен у српске образовне институције у покрајини.
На основу упутства Министарства просвете Републике Србије, ученици ће до провере навода о претњама бити упућени на онлајн наставу, а рад школа у српским срединама сада зависи од тога колико ће ефикасно Косовска полиција да претражи све школе.
Школе су јутрос добиле претећи мејл у којем се наводи да је „експлозивна направа постављена у школи“, као и да су „убиства потребна и да ће невини страдати“. Док се још наводи да ће „срушити српску владу и да су њихове очи упрте у српског председника и његову пратњу“, преноси Косово онлајн.
Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује овакво антицивилизацијско поступање, опструкцију рада школа и узнемиравање деце која похађају ове образовне установе.

Претње у Ваљеву

У Ваљеву разредне старешине од раних јутарњих сати обавештавају родитеље да деца не долазе у прву смену док се на заврши провера, преносе медији.
Како се сазнаје, дојаве о постављеним бомбама стигле су јутрос и у ваљевске основне школе Прву, Седму, Пету, Шесту. Директори основних школа о новонасталој ситуацији обавестили су разредне старешине које потом обавештавају родитеље порукама и телефонским позивима да децу не шаљу у школу док не буде завршена провера дојава.
Након што већ више од месец дана дојаве о бомбама стижу на адресу школа у Србији ово је први пут да су дојаве о постављеним бомбама стигле на адресе ваљевских школа .
Истовремено, извор близак полицији, наводи да је од јутрос у већем делу Србије ситуација са дојавама о постављеним бомбама слична, а да су контрадиверзоиони прегледи у току.
Основна школа Михаило Петровић Алас  - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
СРБИЈА
Како ће бити одржана мала матура због дојава о бомбама: Директорима школа стигао предлог
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала