- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија упозорила Украјину: Напад на Кримски мост је раван самоубиству

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаКрымский мост
Крымский мост - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2022
Пратите нас
Посланик руске Државне думе са Крима Михаил Шеремет изјавио је да је претња Кијева да ће извести напад на Кримски мост – самоубиство.
„Кримски мост штите савремени системи ПВО. Мост има поуздану заштиту, стога не саветујем кијевским нацистима да покушавају да изведу провокације. У супротном, њихове провокације и планове испратиће муњевита одмазда. Биће уништени центри за доношење одлука, између осталог и у Кијеву. Такође упозоравамо западне земље на могуће последице, уколико одлуче да испоруче Украјини тражено оружје“, рекао је Шеремет за Спутњик.
Како је прецизирао, мост се штити како из ваздуха, тако и из Керчког мореуза.
Раније је генерал-мајор Оружаних снага Украјине Дмитриј Марченко рекао за украјинске медије да ће Кримски мост бити мета број један за уништавање уколико САД и Европа испоруче украјинској војсци одговарајуће наоружање.
САД су саопштиле да су договорене испоруке вишецевних ракетних бацача „Химарис“ Украјини под условом да се неће користити за нападе на територију Русије. Владимир Зеленски је јавно потврдио да ће Кијев испоштовати захтев. Међутим, посланик Врховне раде Украјине Јегор Чернев није искључио могућност да ће се америчким ракетама изводити напади на руску територију.
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2022
РУСИЈА
Медведев: Свако ко прети Кримском мосту сам постаје мета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала