- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вимблдон може да захвали политици за нову неславну страницу своје историје

© AFP 2023 / WILLIAM WESTЗверев и Медведев
Зверев и Медведев - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2022
Пратите нас
Први пут од 1973. године, када је успостављена АТП листа, на најпрестижнијем Грен слем турниру неће играти тенисери који заузимају прву и другу позицију – у овом моменту то су Данил Медведев и Александар Зверев.
Досад нечувен сценарио режирала је британска влада, идејом да се руским и белоруским спортистима забрани учешће, што је директно утицало на Медведева, репрезентативца Русије.
Са друге стране, Зверев, иако пореклом Рус, наступа под заставом родне Немачке и не би доживео такву судбину, али је због тешке повреде задобијене на Ролан Гаросу спречен да наступи.
У свему томе, Вимблдон мора да се ослони на човека чији статус је такође био тема разговора – Новака Ђоковића.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
СПОРТ
Ђоковић први носилац на Вимблдону – дуел са Надалом могућ тек у финалу
Много се полемисало о томе да ли ће Ђоковићу бити дозвољен наступ на Вимблдону због чињенице да није вакцинисан против вируса корона, али је сасвим јасно да такво правило не би дошло у обзир јер би престижни турнир тиме изгубио много.
Актуелне околности су учиниле да први носиоци на турниру буду Ђоковић и Рафаел Надал, тениски ветерани, док ће млађа гарда, додуше не толико глобално популарних тенисера, морати да попуни рупу насталу изопштавањем руских тенисера.
Уз Медведева, политички мотивисана одлука Вимблдона утиче на осмог тенисера света Андреја Рубљова, 23. Карена Хачанова, 38. Аслана Карацева и 42. Иљу Ивашку, белоруског такмичара.
Вреди подсетити, Вимблдон је још раније добио једну неславну страницу у историји одлуком АТП и ВТА да укину бодовање, као одговор на суспензију руских и белоруских такмичара.
Руски тенисер Данил Медведев, Вимблдон прво коло - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2022
СПОРТ
Услов за Британце: „Ако Руси буду играли, враћамо бодове“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала