- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Будви недостаје више од 2.700 сезонска радника

© Фото : Уступљено СпутњикуПлажа Ричардова глава у Будви
Плажа Ричардова глава у Будви - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2022
Пратите нас
Послодавцима у Будви недостаје висе од 2.700 сезонских радника а најтраженији су кувари, конобари, шанкери, посластичари.
Из Завода за запошљавање на територији Општине Будве саопштавају да су послодавци поднијели 774 пријаве, у којима се тражи 2.752 радника, а од чега је око 200 незапослених до сада ангажовано на сезонским пословима.
Иако послодавци на територији општине Будва траже раднике свакодневно и, како истичу из Завода за запошљавање, нуде побољшане услове и повећане плате, податак да је само 200 до сада ангажовано на сезонским пословима потврђује да је интересовање за те послове значајно умањено.

„И раније сам истицао да се на сезонским пословима у нашој општини запосли око 4.000 сезонаца. Управо сам вадио податке и до сада су поднијете 774 пријаве о потреби за раднике у којима се тражи 2.752 сезонска радника“, казао је Небојша Вујачић из Завода за запошљавање за РТВ Будва.

Вујачић је истакао који кадар се за сада највише тражи и колико су плаћени сезонски радници.
„Кувар, конобар, шанкер, посластичар, куварице, сервирке... Све врсте сезонских радних мјеста. Послодавци су подигли пате па оне износе од 450 до 800 евра, док се за куваре плаћа и више“, истиче Вујачић.
Повећане плате, обезбијеђен смјештај и три оброка ипак нијесу довољно добри услови да задрже сезонске раднике на нашем приморју.
„Већи број лица одлази у друге републике. Највише у Хрватску, гдје су плате веће и вјероватно због тога постоји мањак сезонске радне снаге“, навео је он.
Могућност запошљавања и даље постоји, а заинтересовани се могу пријавити на ЗЗЗ Будва уз личну карту Општине Будва, радну књижицу и диплому на увид.
Плаже Светог Стефана  - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
ЕКОНОМИЈА
Компанија из Србије дала понуду за преузимање „Будванске ривијере“ и „Светог Стефана“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала