- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

„Црне звезде“ су поново у моди, али само као резерва

© PIUS UTOMI EKPEIГана
Гана - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2022
Пратите нас
Откако је у баражу избацила Нигерију и обезбедила пласман на Светско првенство у Катару фудбалска репрезентација Гане се припрема за велику реконструкцију, која ће учинити да ова афричка селекција има један од најмоћнијих тимова на највећој позорници.
Фудбалски савез Гане већ се бацио у озбиљне преговоре, а први корак ка јачању тима је недавна посета браће Вилијамс, Ињакија и Ника, првих тамнопутих фудбалера у историји Атлетик Билбаоа, фамилији у Акри, престоници Гане.
Пошто је у каријери забележио само наступ за Шпанију и то 2016. године Ињаки Вилијамс може лако да промени национални тим и заигра за Гану, а тим путем би могао и његов млађи брат Нико (19) који је 2021. дебитовао за Билбао.
Обојица су далеко од селекције коју саставља Луис Енрике, а како је Мундијал изазов за сваког фудбалера нема сумње да ће браћа Вилијамс размотрити понуду из земље својих родитеља.
Поред нападача Билбаоа, још неколико познатих имена се спомињу као појачања селекције Гане за Мундијал у Катару. Подсетимо, „црне звезде“ су у групи са Португалијом, Уругвајем и Јужном Корејом, а у те утакмице могле би да уђу појачане за Едија Нкетију (Арсенал), Калума Хадсон Одoија (Челси), Тарика Ламптија (Брајтон), Ансгнара Кнауфа (Ајнтрахт) и Брајана Бробија (Ајакс).
Сви они контактирани су протеклих недеља од стране техничког тима који предводи селектор Ото Адо, некадашњи фудбалер Борусије из Дортмунда, а који је добио пристанак већине играча који жуде за позивом у репрезентацију јер нису на листи Герета Саутгејта или Хансија Флика.
За преговоре са играчима из Премијер лиге задужени су технички саветник Крис Хјутон, некадашњи тренер Брајтона, Тотенхема и Њукасла, као и Џорџ Боатенг бивши везиста Мидлзброа и Астон Виле. Њих двојица преговарају у Енглеској са кандидатима и већ у септембру бисмо моглида видимо конкретне резултате убеђивања.
На сва поменута имена додајмо Томаса Партија (Арсенал), Мохамеда Кудуса (Ајакс, 21), Камалдена Сулеману (Рен, 20), Феликса Афену-Ђана (Рома, 19), Абдула Фатаву Исахаку (Спортинг, 18) и Мохамеда Салисуа (Саутемптон) - и ето кичме селекције која би могла да влада афричким фудбалом у годинама које долазе.
Енди Редмејн - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
Катар 2022
Замало да оде у конобаре, али уместо „тацне“ носиће рукавице на Мундијалу /видео/
Српска застава у Палати „Србија“ - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
СПОРТ
Дрес Србије је већ у продаји! /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала