- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

„Крипто слом“: Драматичан пад криптовалута, стручњаци проценили када ће дотаћи дно

© Sputnik / Evgeniy Biyatov / Уђи у базу фотографијаСувенирни са логотипима криптовалутa биткоин, лајткоин и итеријум
Сувенирни са логотипима криптовалутa биткоин, лајткоин и итеријум - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2022
Пратите нас
Најпознатије криптовалуте забележиле су драматичан пад вредности у последњих седам дана. Биткоин је пао 27,7 одсто, етереум 35 одсто, доџкоин је изгубио 26 одсто вредности, док је шиба ину пао за 22,9 одсто. Драстичан пад вредности донео је и нови термин на тржиште дигиталних валута – „крипто слом“ (Crypto crash).
Број дугорочних власника биткоина који су га продавали са губитком у последње време, највећи је од марта 2019. године, када је та криптовалута вредела око 4.000 долара, наводи Хулио Морено, аналитичар „Криптокванта“, преноси магазин „Маркет воч“, у власништву „Дау Џонс групе“.
Просечан власник биткоина забележио је губитак први пут од марта 2020. године, када је избила пандемија вируса корона у САД, додаје Морено.
Стручњаци процењују да би биткоин могао да дотакне дно, односно да има најнижу вредност крајем ове или почетком следеће године, наводи „Маркет воч“. То предвиђање заснивају на претходном кретању вредности криптовалута и чињеници да се награда минерима смањује за 50 одсто, на сваких 210.000 блокова или отприлике на сваке четири године.
Многе платформе које се баве трговином криптовалутама запале су у кризу, што би даље могло да погорша ситуацију на том тржишту, наводи овај магазин.
Рударење криптовалута - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2022
ЕКОНОМИЈА
Рудари криптовалута напуштају брод који тоне
Биткоин - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
ЕКОНОМИЈА
Да ли је са „крипто зимом“ ишчезла похлепа?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала