- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Белорусија ће га памтити, али – време је за повратак у Србију

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаАлександар Филиповић
Александар Филиповић - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2022
Пратите нас
После четири и по године проведене у белоруској екипи БАТЕ Борисов, Александар Филиповић, српски фудбалер, враћа се у Србију – и то у редове Партизана, о чему је говорио на опроштају од сада већ бившег клуба.
Филиповић игра на позицији левог бека, успешно може да покрије и друге позиције у дефанзивној линији, а како каже о трансферу није размишљао, све док му се није јавио Илија Столица, недавно именовани тренер Партизана.
„Када сам продужавао уговор са БАТЕ дао сам себи циљ, да вратимо титулу у Борисов. Ипак, добио сам позив Столице, рекао ми је да мисли да ја могу да помогнем у јачању Партизана и све се десило веома брзо“, навео је Филиповић.
Препрека није било, клуб је разумео жељу момка рођеног у Лесковцу 1994. године да се врати у Србију, али ће му Белорусија увек остати у сећању.
„Када сам дошао нисам знао језик, нисам разумео о чему су саиграчи говорили. Сећам се Анатолија Капског, трагична је била 2018. година, изгубили смо великог лидера и човека који је живео све наше проблеме. Шта је најснажније у клубу? Људи! Многи говоре да је БАТЕ породица и то је стопроцентно тако. Никада ништа лоше нећу моћи да кажем о клубу, увек ће ми бити у срцу. И недавно ми је супруга рекла да жели да ја завршим каријеру овде. Могу то да замислим“.
Памтиће Александар, али ће и њега памтити.
„Гледао сам коментаре навијача, лепо је видети да су се сви захваљивали за мој допринос екипи, драго ми је да сам заслужио такве коментаре и то ми је много важно. И морам да кажем да желим да БАТЕ постане шампион“.
Филиповић је за четири и по године стекао статус легенде клуба, рекордер је као странац са највише одиграних утакмица, укупно 171, освојио је титулу 2018. године, два национална купа и Суперкуп, а 2021. године изабран је у најбољи тим првенства.
Српски нападач Дејан Јовељић - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2022
СПОРТ
Српска застава се вијори у Лос Анђелесу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала