- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сви могу да иду, само Србин остаје?

© AP Photo / Nick WassЦентар Далас Маверикса, Бобан Марјановић
Центар Далас Маверикса, Бобан Марјановић - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2022
Пратите нас
После три године проведене у Даласу, српски кошаркаш Бобан Марјановић преселио се у Хјустон, а са њим су кренули у оквиру трејда и Стерлинг Браун, Треј Бурк, Маркис Крис, као и 26. пик са драфта ког су Маверикси такође препустили Хјустону. Међутим, од свих споменутих играча, Рокетси размишљају да задрже само српског дива.
Наиме, само Боби долази у обзир да остане, остали ће бити трејдовани. Када је српски кошаркаш у питању, Хјустон се и даље ломи и вага.
Марјановић је у дресу Маверикса претходне сезоне играо на 22 утакмице, а просечно је добијао по пет минута на паркету и успевао да за то време бележи 4,5 поена по мечу.
Рокетси планирају следеће сезоне да уђу са АлперенСенгуном као стартним центром, а планирају да додају још једног високог кошаркаша заједно са трећим пиком на драфту.
Зато сада Хјустон размишља да ли да задржи Марјановићаи продуби тако центарску позицију или да му дају отказ или да га поново трејдују.
Браун, Бурк и Крис, остала тројица која су стигла у редове Хјустона у трејду за Кристијана Вуда, највероватније неће играти за Хјустон.
Уколико се Хјустон одлучи да задржи Бобана Марјановића то би могло да буде позитивно по српског високог кошаркаша јер би требало да добије већу минутажу него што је то био случај у Даласу.
Марјановић у августи пуни 34 године, a у НБА је дошао из Црвене звезде 2015. године, и од тада је наступао за Спарсе, Пистонсе, Клиперсе, Сиксерсе и од 2019. за Мевсе.
Сада се чека коначна одлука Хјустона - да ли ће задржати Бобија или следи нова промена?
Дејан Радоњић – тренер КК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2022
СПОРТ
Звездин мајстор за трофеје
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала