- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјинске снаге гађале нафтне платформе у Црном мору

CC0 / Pixabay/catmoz / Нафтна бушотина на мору
Нафтна бушотина на мору - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2022
Пратите нас
Оружане снаге Украјине извеле су ракетни напад на нафтне платформе „Черноморнефтегаза“, саопштио је лидер Крима Василиј Аксјонов. Напад је изведен на нафтну бушотину која се налази 71 километар од Одесе.
"Непријатељ је јутрос гађао нафтне бушотине на платформама 'Черноморнефтегаза'. У контакту сам с колегама из Министарства одбране Русије и Федералне службе безбедности Русије, радимо на спасавању људи", написао је Аксјонов на Телеграм каналу.
Према његовим речима, петоро од 12 људи који су радили на платформама је спасено, а троје спасених је рањено. Двоје рањених имају јаке опекотине, док је један човек тешко повређен гелером. За осталима се трага. У спасилачкој операцији учествују патролни бродови и авијација.
Аксјонов је, такође, рекао да су украјинске снаге испалиле три пројектила на три платформе.
Према речима кримске сенаторке Олге Ковитиди, највише је оштећена нафтна платформа БК-1, док на платформама БК-2 и БК-3 нема настрадалих.
Она је додала да је рад на све три платформе обустављен и да је прекинут доток гаса како би се сузбила ватра и спречила могућа експлозија на налазишту, која би угрозила и Одесу.
Крымский мост - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2022
РУСИЈА
Напад на Кримски мост? Руси то никад неће дозволити! Објекат заштићен из ваздуха, мора и испод воде
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала