Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Курти се обратио на српском, Фон Крамонова одговорила: „Одлично се разумемо“ /видео/

© AP Photo / Michael SohnАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2022
Пратите нас
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти обратио се на српском језику мањинским заједницама на Косову. Известилац Европског парламента за Косово Виола фон Крамон поздравила је обраћање косовског премијера Аљбина Куртија на српском језику и поручила му на српском „одлично се разумемо“.
Курти је говорио о економским резултатима своје владе и позивајући предузећа у власништву припадника мањинских заједница да му предоче какву би подршку волели да имају „од своје Владе“.
„Желимо да осигурамо да све заједнице на Косову имају корист од новог приступа привреди са новом енергијом. Стога позивамо сва предузећа у власништву припадника мањинских заједница да се одазову овом позиву и пруже нам могућност да чујемо од њих какву подршку би волели да приме од своје Владе“, навео је Курти.
Косово, како је рекао има потенцијал да постане место свестраног развоја.
„Отворен сам за ваше предлоге, пишите ми, желим Вам све најбоље“, поручио је Курти.
Известилац Европског парламента за Косово Виола фон Крамон поздравила је обраћање косовског премијера Аљбина Куртија на српском језику и поручила му на српском „одлично се разумемо“.
Она је на Твитеру написала да је добро што се Курти Србима са Косова обратио на српском језику јер то повећава међусобно поверење и унапређује међуетничке односе.
„Одлично се разумемо! Дивно је што се косовски премијер Аљбин Курти обратио косовским Србима на српском језику. То је добродошао и потребан корак ка повећању међусобног поверења и унапређења међу-етничких односа на Косову, јер није увек лако да се премости тај јаз“, написала је фон Крамонова.
 Едија Раме гестикулира рукама - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2022
СРБИЈА
„Више сам од просрбина“: Неочекивана изјава Едија Раме у Приштини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала