- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Из цркве у базен – ватерполисти Србије имају јасан циљ /фото/

© REUTERS / STEFAN WERMUTHДетаљ са финалног меча ватерполо турнира на ОИ у Токију Србија - Грчка
Детаљ са финалног меча ватерполо турнира на ОИ у Токију Србија - Грчка - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2022
Пратите нас
Ватерполисти Србије победили су на отварању Светског првенства Сједињене Америчке Државе 17:13 и после дана паузе сада их очекује двобој са Аустралијом. Меч је заказан за 18 часова, а Делфини би у случају победе и формално обезбедили прво место, уједно и директан пласман у четвртфинале.
Дејан Савић морао је да подвикне против Американаца како би тргнуо из летаргије подмлађену генерацију српских делфина. И уродило је плодом очинско упозорење осведоченог шампиона који је донео прегршт медаља националном тиму, што као играч, што као тренер.
Сада је куцнуо час за нови изазов у Будимпешти. Српски ватерполисти имали су слободно преподне у среду које су искористили за посету Српске православне цркве у Сегедину, док су поподне одрадили тренинг уз 30 минута рада у теретани.
Није желео превише да оптерећује екипу Дејан Савић пред меч другог кола са Аустралијом у којем је победа имератив, али је и у четвртак ујутру екипа одрадила лакши тренинг.
Делфини су свесни где су грешили против САД на премијери, па ће учинити све да се грешке не понове када буду поново ускочили у базен против наредног ривала.
Нисмо против Америке играли добро у одбрани. На крају смо показали карактер и победили. Предстоје нам дуели са Аустралијом и Казахстаном у којима имамо два задатка - да победимо и да пружимо бољу игру испред голмана Митровића“, рекао је бек Марко Радуловић који је пре Хрватске изабрао Србију и није се покајао.
С друге стране, Аустралија ће дати све од себе да „покаже зубе“ фаворизованој Србији која би у случају првог места у четвртфиналу играла са другопласираним тимом из групе у којој се такмиче: Грчка, Хрватска, Јапан и Немачка.
„Србија је много јака. Идемо корак по корак и ово је неки наш нови пут“, рекао је селектор Аустралије Тим Хамил.
Утакмицу Србија - Аустралија моћи ћете да пратите уживо уз Спутњик Србија у текстуалном преносу.
Пливање у базену - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2022
СПОРТ
Драма са срећним крајем – америчку пливачицу тренер извукао са дна базена /фото/
Ватерполисти Србије пред одлазак на Олимпијске игре у Токију - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2022
СПОРТ
Подмлађена Србија „потопила“ Америку!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала