Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Абазовић о посети Београду: „Ресетовање“ односа, нови амбасадор...

Пратите нас
Премијер Црне Горе Дритан Абазовић изразио је данас наду да ће његова предстојећа посета Београду послужити „ресетовању“ односа Србије и Црне Горе и најавио спремност Подгорица да именује амбасадора у Србији.
„Ми смо јако близу да решимо наш део посла, да именујемо новог амбасадора. Очекујемо да и они то ураде исто“, казао је Абазовић.
Црногорски премијер је рекао да током посете Београду 27. јуна није у плану састанак са патријархом Српске православне цкрве Порфиријем.
„За сад нисам планирао, али ако буде потребе и ако се укаже тај захтев није ми проблем, мени је увек част. Два пута смо се срели. Ја имам високо мишљење о патријарху. Не бих имао ништа против“, казао је Абазовић, одговарајући на питања новинара након састанка са привредницима у Привредној комори, преноси РТЦГ.
Према његовим речима, једна од тема у Београду биће и криза хране.
„Надам се да ће ова посета послужити ресетовању односа Црне Горе и Србије. Верујем да ћемо се вратити са добрим вестима“, навео је Абазовић.
Говорећи о изручењу Светозара Маровића Црној Гори, Абазовић истиче да је то најважније питање за ту земљу, али и најтеже решиво.
„Не бих могао специјално да коментаришем. Мислим да је ту ситуација јасна. Постоји одређени део воље да се то решава. Зашто се не решава, видећемо, отворићемо и то питање“, поручио је Абазовић, преноси Танјуг
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала