Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Хркаловићева саслушавана шест сати, Стефановић скоро три

© Sputnik / Лола ЂорђевићНебојша Стефановић
Небојша Стефановић - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
Пратите нас
Бивша државна секретарка у Министарству унутрашњих послова Дијана Хркаловић и некадашњи министар полиције, а сада министар одбране Небојша Стефановић саслушани су данас у Сектору унутрашње контроле МУП-а. Хркаловић је саслушавана шест сати, док је Стефановић исказ давао скоро три сата.
Хркаловићева и Стефановић су испитани у оквиру поступања Сектора унутрашње контроле МУП-а по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду за прикупљање информација и обавештења ради одговарајућих провера навода бивше државне секретарке Дијане Хркаловић.
Сектор унутрашње контроле позвао их је да изнесу сазнања ради оцене евентуалног постојања елемената кривичних дела из надлежности Вишег јавног тужилаштва у Београду, док у погледу евентуалног постојања елемената кривичних дела против службене дужности извршених од стране Хркаловићеве или Стефановића, искључиву надлежност има Тужилаштво за организовани криминал.
По налогу ВЈТ, Сектор унутрашње контроле ће прикупити и друге информације, обавити потребне разговоре и прибавити обавештења која су потребна у циљу утврђивања има ли елемената неког кривичног дела које је из надлежности Вишег јавног тужилаштва у Београду, пренео је Танјуг.
© Tanjug / SAVA RADOVANOVICДијана Хркаловић
Дијана Хркаловић - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
Дијана Хркаловић
Медији су пренели да након саслушања Хркаловићева није давала изјаве, а да се Стефановић кратко обратио новинарима.
Он је рекао да мисли да је могао бар донекле да помогне „у смислу свих својих сазнања“ и изразио уверење да су неки детаљи „додатно расветљени“.
„Наравно то је даље у рукама тужилаштва, и тужилаштво ће и у овом и у свим другим процесима водити рачуна. Ја верујем да ће расветлити сваки од тих случајева и да ћемо доћи до потпуне истине. Имам потпуно поверење у наше државне органе, имају капацитет и снагу да то ураде“, навео је Стефановић.
Подсетимо, Дијана Хркаловић у интервјуу београдским медијима оптужила је Небојшу Стефановића за више тешких кривичних дела, између осталог да је „остваривао неовлашћени увид у садржај телефонске комуникације председника Србије Александра Вучића и чланова његове породице“, да је лично штитио клан Вељка Беливука и да је наместио случај „Јовањица“.
Хркаловићевој се суди по оптужби за трговину утицајем, а терети се да је искоришћавањем свог положаја у МУП-у кочила истраге и процесуирање криминалаца.
Дијана Хркаловић - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
СРБИЈА
Откривено због чега је укинуто решење о укинутом кућном притвору Дијани Хркаловић
Небојша Стефановић - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2022
СРБИЈА
Стефановић о оптужбама Дијане Хркаловић: Нисам криминалац, а поготово не завереник против Вучића
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2022
СРБИЈА
Вучић се први пут огласио о сукобу Дијане Хркаловић и Небојше Стефановића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала