- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америка мора да се потруди да би добила Василија

© AP Photo / Darko VojinovicВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
Пратите нас
Српски кошаркаш и МВП недавног фајнал-фора Евролиге у Београду Василије Мицић ставио је пред НБА тимове који желе да га ангажују ултиматум у виду плате од 10,3 милиона долара, преноси специјализовани кошаркашки портал "Хупс Хајп".
Филаделфија је 2014. изабрала актуелног плејмејкера Ефеса као 52. пика на драфту, а у међувремену је право на њега проследила Оклахоми.
За двоструког узастопног првака Европе и МВП фајнал-фора Евролиге наводно су заинтересовани Денвер, Чикаго, Милвоки и Сан Антонио, али се он није одлучио за одлазак „преко баре“.
Врло често се поставља питање докле може Мицић да напредује у Европи, те да ли ће заиграти коначно у НБА? Он је сам истицао да не жели да иде у САД само да би се рекло да је отишао, већ жели и да игра тамо. Само озбиљна минутажа долази у обзир.
„Искрено, имам жељу да одем у НБА, али на начин који сам рекао и људима из Оклахоме, а то је једино да играм тамо. Ја стварно не видим себе да одем тамо да бих рекао другарима из краја да сам био у НБА лиги и да им донесем дрес Оклахоме. Мене то не инспирише. Сам одлазак тамо не видим на начин да будем само део екипе. Они то знају, искрено сам им то рекао. Можда то некоме звучи арогантно и препотентно, али тако је“, изјавио је Мицић.
Његов саборац из Ефеса и бивши кошаркаш Бруклина, Даласа и Њујорка, Шејн Ларкин, рекао је за Мицића да поседује тело и грађу за НБА, да је веома висок за своју позицију (196 центиметара) и да може да успе у најјачој лиги света. Дакле, ето потврде из прве руке, од човека који добро познаје и Србина и НБА лигу.
Анкета
Да ли Василије Мицић треба да иде у НБА?
Мицић има са Ефесом још две године уговора, који је обновио прошлог лета, али и излазну клаузулу за одлазак у НБА лигу уколико то пожели.
„Није била лака одлука, али је Василије Мицић изабрао европски пут и потписао трогодишњи продужетак уговора са Ефесом“, потврдио је његов менаџер Мишко Ражнатовић.
Да ли ће коначно Васа направити тај корак и прелетети Атлантик?
У међувремену, НБА лига је наставила са сарадњом са Европом, договором са компанијом Зебра валеј чији је власник фудбалер ПСЖ Килијан Мбапе и која се бави продукцијом забавног програма.
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
СПОРТ
Легендарни Американац о српском бисеру: „Биће много добар"
Бритни Грајнер - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
СПОРТ
Руски гест добре воље је пропао – због аљкавости Американаца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала