- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Јовић би могао да уради велике ствари у НБА“

© AP Photo / John MinchilloНикола Јовић Адам Силвер
Никола Јовић Адам Силвер - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
Пратите нас
Никола Јовић нови је српски таленат који ће се опробати у НБА лиги. На недавно одржаном драфту изабран је са 27. позиције и постао је играч Мајами Хита, а његов доскорашњи тренер у Меги, Вуле Авдаловић, говори за Спутњик о квалитетима младог и талентованог кошаркаша.
Авдаловић је две године сарађивао са Јовићем који ће сада отићи у тим ПетаРајлија.
Никола је био стартер у Меги прошле сезоне, а просечно је убацивао 11,7 поена и имао 4,4 скока и 3,4 асистенције по утакмици. Толико је био добар да је изабран за најбољег младог кошаркаша Јадрана.
„Баш га добро познајем, он је из нашег система, из Мегиног система, од кадета, јуниора. Био је занимљив у неком тренутку због талента, физичког потенцијала, али је постао посебно занимљив када је порастао пет-шест центиметара на прелазу, мислим из кадета у јуниора. Играо је спољну позицију, а порастао је на 208-209 центиметара. То га је ставило у неки врх свих тих играча у Европи у том годишту”, рекао је Авдаловић за Спутњик.
Јовић је и даље мање-више непознат српској јавности, тек треба да се докаже на највећој сцени, а Авдаловић га описује као доброг момка, шмекера.
„Сјајан је момак, сарађивали смо прошле и претпрошле године, много сам времена провео са њим. Мој задатак је био да радим са бековима, доста смо провели времена у сали и најталентованији је играч којег сам тренирао. Показао је стварно таленат, прихватање нових информација. Схвати када негде греши, покушава да исправи на тренингу, па на утакмици. Стварно се видео његов напредак. Одличан је момак, шмекер, зрео за своје године“
Да ли би могао нешто да „уради“ у НБА? То је питање које „мучи“ бројне заљубљенике у кошарку у нашој земљи.
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
Никола Јовић
Али, наравно и навијаче Мајамија.
„Могао би. Показао је велики потенцијал, што је можда и најбитније за НБА. Јер они не гледају шта тренутно можеш, већ шта би могао у будућности. На основу тога, физичког потенцијала који је неспоран, на основу висине, талента и карактера, и људски и на терену, такмичарски је настројен, то је склоп какав ја нисам видео до сада! Мислим да ће урадити велике ствари“, констатовао је Авдаловић.
Јовић је порастао до 209 центиметара, има добру технику, може да покрива више позиција и сада га чека каријера у дресу Мајамија.
Интересантно је да је Јовић рођен у Лестеру у Енглеској, где је његов отац Илија играо кошарку, а млади Никола се у детињству бавио ватерполом.
Ипак, како је време пролазило, био је све ближи кошарци, стигао је под окриље Меге и потом постао нови изданак те школе који је изабран на НБА драфту.
Мега је до сада имала следеће играче који су драфтовани: Милован Раковић, Никола Јокић, Василије Мицић, Немања Дангубић, Тимоте Луваву-Кабаро, Ивица Зубац, Раде Загорац, Влатко Чанчар, Огњен Јарамаз, Алфа Каба, Гога Битадзе, Марко Симоновић, Филип Петрушев, Никола Јовић и Карло Матковић.
НБА је после Николе Јокића добила Николу Јовића.
Нека понови успехе свог имењака, а замало и презимењака.
Вуле Авдаловић - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
СПОРТ
„Није битна метла, већ особа која је држи“ – учио је од Дулета и спреман је за велики изазов /фото/
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
СПОРТ
Откривен разговор чувеног Американца и српског талента: „Никола, ти си тај прави“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала