- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Британац жели да се врати на трон: Ту сам да бих играо финале против Новака

© AP Photo / Tom HeveziЕнди Мари по освајању Вимблдона 2013. године
Енди Мари по освајању Вимблдона 2013. године - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
Пратите нас
Енди Мари, двоструки шампион Вимблдона, после многих операција кука не успева да на Гренд слему догура даље од трећег кола. Ове године упркос боловима Мари жели да догура до финала Вимблдона и то до финала против Новака Ђоковића.
Рањени лав који изнова и изнова излази на терен са вештачким куком и труди се да игра тенис из најбољих дана жели да помери границу и после дуго времена оствари велики резултат на Вимблдону.
У болном сећању Марију је остала прошла сезона када је на престижном Гренд слему елиминисан у трећем колу од Дениса Шаповалова и зато сада има велики мотив за искорак.
„Тај меч против Дениса Шаповалова у трећем колу прошле године био је фрустрирајући за мене. Нисам осећао да сам у стању да урадим било шта добро. Урадио сам толико на плану рехабилитације, тренинга, али није се исплатило. Нисам себе довео у позицију да могу да се такмичим у великим мечевима. Те прилике су све ређе и и то је оно што ме још тера да наставим да се борим. Јер верујем да ако сам физички спреман, онда имам добре шансе против најбољих играча у тим мечевима“, истакао је Мари.
Британац има жељу да стигне до финала, а можда чак и до трофеја који је последњи пут освојио 2016. године. Међутим, у борби за пехар не жели било кога већ Новака Ђоковића, Рафаела Надала или Матеа Беретинија, тренутно три највећа фаворита пред престојећи Вимблдон.
„Ти велики мечеви су разлог зашто још играм. Нисам ту да бих играо само меч другог кола против Оскара Отеа. Већ да играм финале Вимблдона против Ђоковића или Надала, или Матеа Беретинија. Са неким од тих момака. То је оно што ја желим“, јасан је Мари.
Британац је последњи меч са Ђоковићем на трави одиграо још 2013. године када је подигао пехар Вимблдона, а пре тога од укупно 38 међусобних дуела само су још један играли на трави у Квинсу годину дана раније када је такође славио Мари.
Са друге стране, Надала у три меча није успео ниједном да савлада на трави. Први ривал на овогодишњем Вимблдону Марију ће бити Џејмс Дарквут.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
СПОРТ
Надал изгубио, а Вимблдон није ни почео – Шпанца победио Канађанин који га чека већ у четвртфиналу
Тениска лоптица - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
СПОРТ
Нова забрана за руске тенисере! Летонија издала несхватљиво обавештење
Српски тенисер Новак Ђоковић прославља победу над Шпанцем Рафаелом Надалом у полуфиналу Вимблдона. - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
СПОРТ
Новаку трофеј никад ближи – највеће „мине“ су у финалу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала