- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нека буде трећа срећа

© ФССОмладинска репрезентација Србије
Омладинска репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
Пратите нас
Омладинска репрезентација Србије (U-19) се није прославила на Европском првенству у Словачкој (реми и пораз), али и даље има пуно мотива да тријумфује у мечу последњег кола против Аустрије (20 часова), како би остварила примарни циљ – пласман на чувени Мундијалито.
После два меча у групној фази Европског првенства изабраници селектора Александра Јовића и даље држе судбину у својим рукама, поготово када се ради о главном циљу у Словачкој, визи за одлазак на Првенство света за играче до 20 година које се одржава идуће године у Индонезији.
Пет најбољих селекција избориће пласман на СП, полуфиналисти и победник баража за пето место, меч који ће играти две трећепласиране селекције.
И Србија се пред утакмице последњег трећег кола групне фазе, налази у добром положају, теоретски је још у игри и за пласман у полуфинале (неопходна јој је победа против Аустрије уз пораз, по могућству што убедљивији, Израела од Енглеске) и за меч који води на СП, дуел за пето место на шампионату (довољан бод или победа против Аустрије).
Тежак пораз од Енглеске у претходном колу већ је архивиран. Селектор Јовић ставља фокус на наредног ривала.
- Поражени смо у том мечу, али резултат није био реалан у односу на дешавања на терену. Али све смо то архивирали, фокус је сада на Аустрији. Урадили смо анализу, учинићемо све да спремно уђемо у тај дуел – тврди селектор Јовић.
Репрезентативац Стефан Лековић очекује победу над Аустријанцима. Нека буде трећа срећа.
- Верујем да ћемо остварити први циљ, а то је пласман на Првенство света. Деле нас два степеника до тог великог успеха. Само пет европских селекција, од 55 чланица УЕФА, иде у Индонезију где ће бити 24 најбоље селекције. Видећемо, знамо шта желимо, колико можемо, надам се да ћемо обрадовати и нас и јавност у Србији. Мисли су нам зато усмерене само на меч са Аустријом – поручио је Лековић.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Филип Костић Ајнтрахт - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
СПОРТ
Костићев саиграч у пензији због шуровања с нацистом
Садио Мане, Ливерпул - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2022
СПОРТ
Велико срце „афричког Марадоне“ – прича због које ћете га заволети још више
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала