Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ухапшено девет особа, међу њима и високорангирани припадници Војске Србије

© AFP 2023 / ANTHONY WALLACE Хапшење - илустрација
Хапшење - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
Пратите нас
Девет осумњичених, од којих су неки високорангирани припадници Војске Србије, односно Министарства одбране приведени су на саслушање у Тужилаштво за организовани криминал.
Саслушање је почело око 18 сати и трајало је неколико часова, објавио је Танјуг.
По налогу Тужилаштва за организовани криминал након вишемесечног предистражног поступка, у сарадњи са ВБА, Војном полицијом, припадницима БИА и Министарства унутрашњих послова, Дирекције полиције - Службе за борбу против организованог криминала, јутрос је ухапшено девет људи у поступку који се води против 10 осумњичених.
Како је наведено у саопштењу тужилаштва, неки од њих су високорангирани припадници Војске Србије, односно Министарства одбране.
Слободе су лишени А.Н., С.С., А.Т., Ј.С., З.К., Ж.Р., С.Р, Н.Б., и М.К., док се за Д.Д. трага.
Они се терете да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела из члана 346, злоупотреба службеног положаја из члана 359 и злоупотреба положаја одговорног лица из члана 227 КЗ Р Србије.
Осумњичени су као припадници организоване криминалне групе, на чијем је челу организатор А. Н., запослен у Министарству одбране искоришћавањем својих службених положаја и овлашћења, ради стицања имовинске користи за себе и друга лица, а на штету буџета Републике Србије, закључивали већи број уговора који су се односили на различита инвестициона улагања за потребе Министарства одбране односно Војске Србије.
Припадници ове групе су и четири запослена у Министарству одбране, као и пет одговорних лица привредних друштава.
Осумњичени су ради прибављања противправне имовинске користи у вишемилионском износу, противно свим правилима процедуре Закона о јавним набавкама, у уговоре који се односе на инвестиционо одржавање и улагања у објекте за потребе команди, јединица и установа Министарства одбране уносили неистините податке односно цене изведених радова које су биле знатно веће од стварних (тржишних).
Ухапшенима је одређено полицијско задржавање и они ће уз кривичну пријаву бити спроведени Тужилаштву за организовани криминал, пренеоје Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала