- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија увела санкције за 43 држављана Канаде

© Sputnik / Евгений ОдиноковЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
Пратите нас
Као одговор на санкције Отаве уведене у мају ове године Москва забрањује улазак у Русију за 43 држављана Канаде, наводи се у саопштењу руског Министарства спољних послова.
На списку санкција налазе се савезни и регионални званичници, функционери, укључујући председницу владајуће Либералне партије Канаде Сузан Кауан, као и јавне личности.
„С обзиром да владајући режим у Канади (премијера) Џастина Трудоа тврдоглаво следи курс милитантне русофобије, руска страна задржава право да предузме контрамере као одговор на отворено непријатељске акције Отаве“, саопштило је Министарство.
Руско Министарство такође је објавило и општи списак канадских држављана којима је забрањен улазак у Русију. На списку се сада налази 701 канадски држављанин.
Отава је 8. маја додала још 40 физичких лица из Русије на своју листу санкција, укључујући бизнисмене и војна лица. У документу објављеном на сајту Владе Канаде у вези са канадским санкцијама због ситуације у Украјини наводи се да су, између осталог, на списку бивши председник „Лукоила“ Вагит Алекперов, заменик председавајућег Управног одбора „Збербанке“ Олга Голодец, заменик министра одбране Русије генерал-пуковник Јунус-Бек Јевкуров, генерал Шарип Делимханов и посланик Државне думе Адам Делимханов.
Застава Канаде - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
РУСИЈА
Канада уводи санкције руским и белоруским држављанима „блиским са лидерима Русије и Белорусије“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала