Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

У Пећи ухапшен Србин повратник због наводног ратног злочина

© AFP 2023 / SASA DJORDJEVICКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
Пратите нас
У Пећи је данас ухапшен Милорад Ђоковић, Србин повратник из Витомирице, под сумњом да је извршио ратни злочин и одређено му је полицијско задржавање од 48 сати. Канцеларија за Косово и Метохију је саопштила да ће о овом случају у Бриселу бити информисани и највиши представници Европске уније.
Канцеларија за КиМ је осудила кампању застрашивања српског народа на Косову и Метохији, наводећи да ће изразити најоштрији протест међународним мисијама и организацијама у покрајини, уз упозорење да су оптужнице за наводне ратне злочине годинама инструмент којим се врши опструкција повратка расељених Срба, а узурпаторима српске имовине пружа отворена институционална подршка.
Како се наводи, Ђоковић, који ради у Гораждевцу на пословима матичара, лишен је слободе око поднева, а Канцеларија за КиМ му је обезбедила адвоката и сву потребну, бесплатну правну подршку.
„О овом случају, будући да је реч о разрађеном моделу за угрожавање личних и колективних права Срба на Косову и Метохији, у Бриселу ће бити информисани и највиши представници ЕУ, чија је мисија одговорна за успостављање владавине права у покрајини“, наводи се у саопштењу.
Јариње - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
СРБИЈА
Приштина забранила улазак за троје министара из Београда: Петковић тражи од Лајчака да реагује
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала