- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Акт без преседана који ће имати последице: Реакције из Софије због протеривања руских дипломата

CC0 / Pixabay / Софија
Софија - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
Пратите нас
Потпредседник Владе Бугарске, лидер Бугарске социјалистичке странке Корнелија Нинова изјавила је да ће протеривање 70 руских дипломата из земље имати последице.
„Одлука о протеривању 70 руских дипломата – то је акт без преседана у бугарској дипломатији који ће имати дугорочне последице“, написала је Нинова на Фејсбуку.
Такође је подсетила да одлуку није усвојио ни Савет министара ни коалиционо веће, те да је њена странка „категорички против те одлуке, ма ко да ју је донео“.
Поводом изјаве бугарског премијера Кирила Петкова да је одлука о протеривању диктирана делатношћу дипломатских службеника који су се „мешали у унутрашње послове земље“ огласио се бугарски политички аналитичар Станислав Бачев.
„То је потпуни губитак додира са стварношћу већег дела политичке класе у Бугарској. Такво понашање, непримерено ситуацији, је опасно, без обзира на то да ли се ради о маркентишком потезу или не. Због такве глупости ће плаћати цела земља“, написао је он на Фејсбуку.
Истовремено је апеловао на руководство земље да гради мостове за развој уравнотежених, предвидивих и доследних односа.
Раније је бугарски премијер Кирил Петков саопштио да Бугарска протерује 70 руских дипломата који су наводно ухваћени у шпијунажи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала