Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Младић из Београда ухапшен на Газиместану, одведен у Приштину, десеторици забрањен улазак на Косово

© Фото : РТС/Снимак са екранаХапшење младића из Београда на Газиместану
Хапшење младића из Београда на Газиместану - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
Пратите нас
Младић Н. Н. (20) из Београда ухапшен је на Газиместану. Полицајци су му, пошто је парастос страдалим српским јунацима у Косовској бици завршен, нагом до појаса, ставила лисице на руке и одвела га џипом у правцу Приштине.
Н. Н. је био у групи верника која је из Београда дошла на Видовдан, на литургију у манастиру Грачаница и на парастос српским јунацима страдалим у Косовској бици 1389. године.
Нема навода и објашњења полиције шта је мотив и повод за хапшење, али полицајци на Газиместану су рекли РТС-у да младић није имао лична документа код себе.
Пошто су га одвели полицијским аутомобилом, његови другови из групе су полицији показали његову личну карту ради утврђивања идентитета.
О даљем поступку према ухапшеном Београђанину одлучиће тужилац, рекли су у полицији за РТС.
Косовска полиција саопштила је да је током скупа на Газиместану један држављанин Србије приведен у полицијску станицу због сумње да је „подстицао и распиривао мржњу“.
Такође, десеторици у чијим колима су пронађене мајице са натписима „који изазивају мржњу“, забрањен је улазак на Косово, преноси косово онлајн.
У оквиру спровођења оперативног плана „Видовдан 2022“, како је саопштено, у јутарњим часовима на прелазима Врбница и Кула, током полицијске контроле, службеници су у три одвојена случаја зауставили десет српских држављана.
„Приликом контроле у пртљагу њихових возила пронађене су сумњиве мајице са натписима који изазивају мржњу. Контактирани су надлежни тужиоци, по чијој одлуци је дотичним особама забрањен улазак на Косово, а мајице са различитим натписима су одузете“, наводи се у саопштењу.
Обележавање Видовдана на Газиместану - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
СРБИЈА
Са Газиместана одјекивале српске песме: После опела косовским јунацима, завијориле се заставе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала