- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак стигао до историјског рекорда, а Вимблдон је тек почео – Федерер и Надал далеко

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, трећи рекет света, постао је први тенисер који је остварио најмање 80 победа на сваком Гренд слем турниру. Новак је победом у првом колу Вимблдона против Сунву Квона, обезбедио 80. победу на престижном Гренд слему док му је на Аустралијан опену, Ролан Гаросу и УС опену то и раније пошло за руком.
Победа против Сунву Квона из Јужне Кореје Новаку Ђоковићу није само успешно отворила пут ка одбрани трофеја на Вимблдону, већ му је донела и рекорд.
Српски тенисер једини је играч који је успео да по 80 пута победи на Аустралијан опену, Ролан Гаросу, Вимблдону и УС опену.
Ђоковић у Аустралији има 82 победе, на Отвореном првенству Америке 81, а на Ролан Гаросу чак 85.
Новак је премашио чак и Роџера Федерера, швајцарску тениску легенду, коме на Ролан Гаросу фали седам победа да би и он био део ове странице тениске историје.
Рафаел Надал је далеко, јер је само на Ролан Гаросу остварио 112 тријумфа, док му на осталим фали велики број победа да би стигао до броја 80.
Новак је већ истакао да од тренутка је оборио рекорд по броју недеља проведених на првом месту, има нови циљ, а то су победе и трофеји на Гренд слемовима. После новог рекорда чини се да је српски ас добио још више амбиције и мотива за наставак Вимблдона.
„Све дугујем овом спорту, дао ми је све. И даље га волим. Веома сам страствен и посвећен, нисам више међу најмлађима, ствари су се промениле, али љубав и ватра које осећам и даље горе у мени. У овој фази каријере желим да на Гренд слемовима одиграм најбољи тенис и да ту пружим најбоље што могу, а нарочито овде, на једном од највећих терена у историји. Идемо сада даље. Идемо сада до стотке“, рекао је Ђоковић који је изгледа већ поставио нови циљ.
Прву Гренд слем победу Ђоковић је остварио на Ролан Гаросу 2005. године, да би потом стизао и до првих победа на Вимблдону и УС опену.
Занимљиво је да је Новак најкасније остварио прву победу на Аустралијан опену где је 2008. подигао први Гренд слем пехар.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
СПОРТ
Ђоковић уз мање проблеме прескочио прву препреку
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
СПОРТ
Американац о Вимблдону: Новак велики фаворит, Надалов најтежи гренд слем
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
СПОРТ
Стефан је једном реченицом насмејао Новака до суза /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала