- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Упорни Аргентинац мучио Надала – Рафа се некако докопао другог кола

© AP Photo / Alberto PezzaliРафаел Надал, Вимблдон, тенис
Рафаел Надал, Вимблдон, тенис - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
Пратите нас
Шпански тенисер Рафаел Надал вратио се после три године на чувену лондонску траву и елиминисао прву препреку на Вимблдону, иако се намучио. Шпанац је био бољи од Аргентинца Франсиска Серундола у четири сета, 6:4, 6:3, 3:6, 6:4.
Од старта је Надал кренуо самоуверено и врло брзо, већ у четвртом гему, стигао до брејка. Међутим, потом је уследио "рибрејк" Аргентинца који је дуго пружао солидан отпор и наговестио да има лепу будућност.
Могао је Серундоло да шокира Шпанца већ у финишу првог сета када је имао чак три брејк лопте у деветом гему код резултата 4:4, али је Рафа показао зашто је шампион. Спасио је брејк лопте, добио тежак гем и потом брејком отишао на 6:4 у првом сету.
Добар је отпор пружио Надалу званично 41. тенисер света. И у другом сету дуго је Серундоло играо егал са искусним Шпанцем, све до шестог гема када је уследио брејк Надала за 4:2 и сигурно трасиран пут ка другом сету. Пропустио је Рафа две сет лопте на сервис ривала, али је на крају ипак рутински стигао до 6:3.
У трећем сету је, међутим, и Надал долијао. Дуго је Серундоло држао егал резултат, све до осмог гема када је направио брејк за 5:3 и потом после дугог сервис-гема стигао до 6:3 и смањења резултата, а на радост лондонске публике.
Учинило се да би Серундоло могао до великог изненађења и петог сета, посебно након брејка у трећем гему. Надал је касније успео да сачува свој сервис и спречи Аргентинца да поведе са 4:1, а брејком за 4:4 утабао је стазу ка коначном тријумфу.
Потом је мајсторски одсервирао за 5:4 и још једним брејком завршио посао. Није било лако, али је Шпанац на крају ипак показао да је шампион.
Противник Рафаелу Надалу у другом колу Вимблдона биће Литванац Рикардас Бернакис (106. тенисер света) који је у првом колу елиминисао Американца Сема Кверија у три сета.
Центрани терен, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
СПОРТ
Вимблдон - има ли смисла уопште?
Новак Ђоковић на УС опену - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
СПОРТ
Aмериканац може да игра невакцинисан УС Опен, а Ђоковић не - где је ту логика?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала