Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Формирање ЗСО је кључно за Србе“: Порука Лајчаку са севера Косова и Метохије

© Sputnik / Лола ЂорђевићМирослав Лајчак
Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
Пратите нас
Формирање Заједнице српских општина (ЗСО) је најважнија и кључна ствар за косовске Србе, како би се све што је договорено било и реализовало, а положај Срба на Косову и Метохији побољшао.
То су данас поручили министар за заједнице и повратак и председник Српске листе Горан Ракић и градоначелници општина са севера Косова и Метохије, Милан Радојевић, Зоран Тодић, Срђан Вуловић и Драгиша Миловић на састанку са специјалним изаслаником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.
„Сва отворена питања између Срба и Албанаца морају се решавати дијалогом у Бриселу али и да се све договорено спроведе онако како је предвиђено споразумом Београда и Приштине, јер једино тако можемо да решавамо проблеме који стоје на путу бољег живота. Сви једнострани потези ће довести до дестабилизације ситуације на терену и довести у питање и остале споразуме који су договорени. Одувек смо били конструктиван партер у трасирању пута за бољу будућност, то исто очекујемо и од својих комшија са којима требамо да градимо заједнички суживот“, истакао је Ракић.
Током сусрета Ракића и градоначелника са Лајчаком било је речи и о осталим актуелним проблемима који отежавају живот Срба на овим просторима, а казано је и да би боља економска ситуација могла да утиче на кључна питања када је у питању бољи положај.
Такође је речено да инциденти који се дешавају у повратничким срединама морају одмах престати због тога што процес повратка стоји у месту.
Састанку је присуствовала и заменица градоначелника Општине Северна Митровица Адријана Хоџић, наведено је у саопштењу Министарства за заједнице и повратак, пренео је Танјуг.
Мирослав Лајчак и Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
СРБИЈА
Лајчак стиже у Београд: Састанци са Вучићем, Дачићем и опозицијом
Срби  обележавају Видовдан на Газиместану. - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
СРБИЈА
Посета која није случајна: Да ли се Лајчак „удвара Србима“ баш на Видовдан
Јариње - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
СРБИЈА
Приштина забранила улазак за троје министара из Београда: Петковић тражи од Лајчака да реагује
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала