- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„НАТО да научи своје лекције“: Кина дубоко забринута због новог стратешког концепта Алијансе

© Sputnik / Pawel Lisitsin  / Уђи у базу фотографијаКинески војници
Кинески војници - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
Пратите нас
Кина је дубоко забринут импликацијама новог стратешког концепта НАТО-а, поручио је стални представник Кине при Уједињеним нацијама Џанг Ðун.
"Кина посвећује велику пажњу стратешком прилагођавању НАТО-а и дубоко је забринута због политичких импликација такозваног стратешког концепта. Поједини лидери НАТО-а су у последње време приказали друге земље као претњу. Али чињеница је да је сам НАТО направио проблеме у различитим деловима света", рекао је Џанг у обраћању Савету безбедности УН у уторак.
Он је позвао НАТО да "научи своје лекције" и да "не користи украјинску кризу као изговор за подстицање конфронтације у целом свету или новог хладног рата".
Кинески дипломата је изјавио и да се криза око Украјине развија на "дуготрајан и непредвидив начин", али да званични Пекинг сматра да "преговори остају једини начин за њено решавање".
Он је рекао да Кина подржава директне преговоре између Русије и Украјине, а да поздравља и посредовање Генералног секретара УН по питању извоза жита, између осталих напора које улажу УН за окончање овог сукоба.
Заставе Русије и Кине - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2022
РУСИЈА
Кључ за поништавање западних санкција: Русија и Кина повећавају робну размену
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала