- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Отац Мароканца осуђеног на смрт у ДНР замолио Путина да помогне у помиловању његовог сина /фото/

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаДржављани Велике Британије Шон Пинер и Ејден Аслин, и држављанин Марока Садун Брагим, страни плаћеници у Донбасу
Држављани Велике Британије Шон Пинер и Ејден Аслин, и држављанин Марока Садун Брагим, страни плаћеници у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
Пратите нас
Тахер Саадун, отац Мароканца Ибрахима Саадуна, кога је суд Доњецке Народне Републике осудио на смрт због учешћа у сукобу у Украјини, упутио је писмо руском председнику Владимиру Путину у ком га моли да помогне у помиловању његовог сина.
Главни уредник медијске групе Росија севодња“ и ТВ канала РТ“ Маргарита Симоњан објавила је на свом Телеграм каналу да се отац Мароканца осуђеног на смрт обратио арапској редакцији агенције и замолио да предају писмо руском лидеру, које је она дословце и објавила.

Поштовани Владимире Владимировичу, надамо се да ћете допринети помиловању нашег сина и вратити осмех и спокој нашој породици, која сматра да се Ибрахим упустио у овај рат потпуно непотребно“, наводи се у писму.

Отац поменутог Мароканца је изразио наду у милосрђе и мудрост“ Путина: „зато што сте и Ви сами отац и заиста разумете очинска осећања“.
Поред тога, верујете у Господа Бога, који увек позива на мир, толеранцију и опрост грехова. За време ваше владавине у Русији је укинута смртна казна, што је означило тријумф живота“, додао је он.
Портпарол руског председника Дмитриј Песков изјавио је да Кремљ за сада није добио поменуто писмо упућено Путину.
Руски лидер се тренутно налази у Ашхабаду на самиту Каспијске петорке.
Претходно су Британци Шон Пинер, Ејден Аслин и Мароканац Саадун Ибрахим признали оптужницу која их терети за дејства чији је циљ био насилно преузимање власти. Према одговарајућем члану Кривичног законика ДНР, за ово дело предвиђена је смртна казна.
Истрага је утврдила да су страни плаћеници уз накнаду учествовали у оружаној агресији Украјине усмереној на насилно преузимање власти у ДНР.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.
Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Марија Захарова  - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2022
РУСИЈА
Захарова пита Запад: Шта раде страни плаћеници у Украјини
Држављани Велике Британије Шон Пинер и Ејден Аслин, и држављанин Марока Садун Брагим, страни плаћеници у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2022
РУСИЈА
ДНР о суђењу страним плаћеницима: Британију и Мароко не занима судбина њихових грађана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала