- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Појачава се агресивна кампања дезинформисања: Тврдње да је Русија извела напад у Кременчугу – лаж

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
Пратите нас
Режим украјинског лидера Владимира Зеленског појачава агресивну кампању дезинформисања против Русије – још једна лаж су оптужбе Кијева на рачун Оружаних снага Русије да су извеле напад на тржни центар у Кременчугу, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Русија организује хуманитарну помоћ за становнике украјинских територија које су ослобођене од неонациста, ДНР и ЛНР. Од 24. фебруара испоручено је око 37.000 тона хране, лекова и других основних потрепштина. У том контексту режим Зеленског појачава агресивну кампању дезинформисања против Русије. Стално се измишљају нови лажни разлози да се наша земља оптужи за, како они кажу, 'уништавање цивила и циљано уништавање цивилне инфраструктуре'. Ту спада и прича о такозваном наводном гранатирању стамбене зграде у Шевченковском округу Кијева од стране руских Оружаних снага, услед чега је погинула шестогодишња девојчица“, казала је Захарова.
У ствари, како је објаснила, једна од украјинских ПРО ракета С-300 пала је на кућу која је уништена још у априлу. Ракету су оборили украјински системи ПВО.
„Друга недопустива провокација режима Зеленског је покушај да се руске Оружане снаге оптуже за напад на тржни центар у граду Кременчугу 27. јуна. Како тврди кијевски режим, тамо се налазило око 1.000 цивила и тако даље. Све те лажи су се, нажалост, преносиле и шириле“, истакла је Захарова.
Ваздушно-космичке снаге Русије у понедељак су уништиле наоружање и муницију испоручену за украјинске трупе у Донбасу, који су се налазили у хангарима у Кременчугу, а детонација муниције изазвала је пожар у оближњем затвореном тржном центру, саопштило је руско Министарство одбране.
Украјински председник је с тим у вези на свом Телеграму написао да гори тржни центар у Кременчугу. Он је тврдио да је узрок ракетни напад. Заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански рекао је да постоји много упадљивих недоследности у ситуацији са тржним центром и да све личи на провокацију у Бучи.
Први заменик представника Русије при УН Дмитриј Пољански - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
РУСИЈА
Пољански у Савету безбедности УН: Није било напада на тржни центар у Кременчугу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала