Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ружић: Промена имејл адреса у школама планирана раније

© Sputnik / Лола ЂорђевићБранко Ружић
Бранко Ружић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
Пратите нас
Све је урађено да организација и спровођење завршног испита за будуће средњошколце протекне у најбољем реду, изјавио је министар просвете Бранко Ружић. Поручио је да школама нису промењене имејл адресе да би се спречиле дојаве о бомбама, већ се ради о оперативном плану који је постављен много раније.
Бранко Ружић, одговарајући на питање новинара у Лесковцу да ли је безбедносно питање завршног испита решено тако што су школама промењени имејлови, рекао је да „таква информација има пежоративан модел у самом пласирању“.
„Желимо да комуникација са установама средњег и основног образовања заиста буде на професионалном нивоу. Имали смо ситуацију да електронске адресе школских установа не асоцирају да се ради о школама, чак су у неким случајевима коришћени приватни имејлови. Моја лична одлука је била да се то промени, јер је то обавеза сваког озбиљног Министарства и школе“, рекао је Ружић, преноси Танјуг.
Додао је да то није био начин и модел да се било шта предупреди или спречи, оцењујући да су претходна два месеца била веома изазован период.
„Били смо сви сведоци лажних дојава о експлозивним направама у школама и предузели смо све мере са МУП-ом и осталим надлежним безбедносним службама, како би све протекло на најбољи могући начин. Укупно 65.686 свршених осмака је приступило завршном испиту“, рекао је Ружић у Лесковцу, где је обишао ученике Основне школе „Светозар Марковић“, који су у оквиру завршног испита полагали комбиновани тест.
На питање да ли ће се, због већег броја места у школама у односу на број ученика, гасити одељења и како то може да се одрази на технолошке вишкове, Ружић је рекао да не постоји разлог да се „одмах донесу закључци да ће доћи до технолошких вишкова“.
„Сам број је квантум деце која излазе из основне школе, а што се тиче места не значи да су сва та места на прави начин интересантна, постоје јасни протоколи, а технолошки вишкови су приоритет свих приоритета. Надлежне комисије у школским управама добијају те информације. На њима је да ураде ту прерасподелу“, поручио је Ружић.
Додао је да постоји и централна комисија на нивоу Министарства просвета. „Та процедура као и сваке године до сада, биће и ове године одрађена и у том смислу не видим било каквих великих проблема или бојазни“, навео је министар.
ДРУШТВО
Поскупљују ученички домови, захтев предат министарству
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала