- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Епски ватерполо класик – Хрвати имају тајно руско оружје, Срби жељу за осветом

© REUTERS / GONZALO FUENTESСрбија Хрватска ватерполо
Србија Хрватска ватерполо - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
Пратите нас
Велико ватерполо ривалство оживеће овог поподнева у Будимпешти када се у четвртфиналу Светског првенства буду сусрели стари знанци – Србија и Хрватска. Ватерполо класик заказан је за 16 часова, уз директан пренос на Спутњику.
Биће то једна у низу великих утакмица два ривала на великим такмичењима. Последњи пут кад смо се срели, Хрвати су савладали наш тим са 14:12, у групној фази на Олимпијским играма у Токију, а то је био и један од два пораза Делфина на шампионату, на коме су касније доминантно освојили златну медаљу. Без обзира на титулу, сигурно постоји жеља за осветом код наших момака.
И једни и други дошли су на ово Светско првенство у измешеним и подмлађеним саставима, а док је Србија све три утакмице у групној фази решила у своју корист и директно прошла у четвртфинале, Хрватска је морала преко осмине финала и Грузије да се бори за даљи пролаз.
Душан Мандић, предводник нове генерације Делфина, каже да ће одлучити хладна глава.
© REUTERS / GONZALO FUENTESСрпски ватерполиста Душан Мандић
Српски ватерполиста Душан Мандић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
Српски ватерполиста Душан Мандић
„Оба тима су претрпела велики број измена у односу на Токио. Знамо тежину четвртфинала. Морамо да будемо, пре свега психички спремни, јер физички јесмо. Познајемо их, знамо адуте, одлучује хладна глава", истакао је Мандић.
Страхиња Рашовић је велики оптимиста уочи меча с Хрватима.
„Годинама уназад је дуел нас и Хрвата прави спектакл, сигуран сам да ће тако бити и у наредном периоду. Одлучиће жеља, мотивација, заједништво. Бодримо се и тако ће бити до краја", поручио је Рашовић.
На другој страни, највећа опасност српским ватерполистима прети од Руса. Константин Харков, леворуки бомбардер, први је стрелац хрватске репрезентације на Светском првенству са 13 голова. Такође, треба се припазити и Ивана Крапића (девет погодака) као и универзалца Марка Жувеле који екипи Ивице Туцака дају посебан квалитет и чине је знатно опаснијом.
Ипак, имају и наши довољно искуства, пре свих селектор Дејан Савић који зна како се побеђују нокаут утакмице и освајају највећи трофеји.
Победник овог дуела играће у полуфиналу са победником дуела Шпанија - Црна Гора.
Марко Радуловић - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2022
СПОРТ
Дијамант из Ријеке сија под српском капицом: „Савић црта Србији пут до злата“
Српски ватерполиста Душан Мандић - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
СПОРТ
Делфини силовито до четвртфинала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала