Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Нема ништа од дијалога Београда и Приштине, то су шупље приче

© AP Photo / Olivier MatthysПредседник Србије Александар Вучић на самиту у Бриселу
Председник Србије Александар Вучић на самиту у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић нагласио је вечерас да од дијалога Београда и Приштине нема ништа и да не постоји ништа о чему би могло да се разговара после најновијих одлука Приштине.
"Нема ништа од тога, пустите тај дијалог, све су то шупље приче. Какав дијалог, после оваквих одлука чему дијалог, о Заједници српских општина, а не смеју да залепе транспарент. О чему?", упитао је Вучић након састанка са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.
Он је тако одговорио на питање новинара да ли се нове одлуке Приштине могу тумачити као још једна провокација Аљбина Куртија са циљем да се испровоцира Србија јер већ месецима премијер привремених приштинских институција прича да ће Србија напасти Косово као што је Русија напала Украјину, поготову што се очекује да се настави дијалог на највишем нивоу.
Вучић је иронично упитао да ли би требало да се разговара о томе како хапсе људе који имају српску заставицу у аутомобилу и наводи да су ухапсили Богдана Лабана зато што су му нашли српску заставу.
"Шта, јел то кривично дело? Рекао сам Лајчаку, замисли ти идеш са заставицом Словачке па те ухапсе и држе три сата у затвору у Приштини. На шта то личи?, наглашава председник.
Пита и да ли је неко осудио то, као и да ли је неко осудио то што хапсе људе који окаче банер са Заједницом српских општина, што је потписано у Бриселу.
Констатује да је на КиМ забрањено чак и оно што је потписано у Бриселу јер, како иронично примећује, "суверена држава има право да хапси како хоће и кога хоће".
"Замислите да смо то ми урадили? О чему да причамо, шта да причамо, спремни смо, али шта да причамо. Да нападамо никога нећемо, али их молимо да не нападају наш народ, молимо их", наводи Вучић.
Председник Србије прецизира да никоме не прети, већ да их моли.
"Ми њих молимо, они прете, а ми молимо. Молимо их да то не раде", поручује Вучић.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
СРБИЈА
„До 30. септембра имају времена три пута да размисле“: Вучићеве поруке Западу и Приштини /видео/
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
СРБИЈА
Вучић: Још једна земља повукла признање Косова /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала