- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бајден обећао Американцима: Скупо ћете плаћати бензин - само да Русија не победи Украјину

© AP Photo / Susan WalshАмерички председник Џозеф Бајден
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
Пратите нас
Председник САД Џозеф Бајден изјавио је да ће Американци и житељи других западних земаља морати да плаћају бензин онолико скупо колико то буде потребно да Русија не може да победи Украјину.
Новинари су питали Бајдена колико дуго ће грађани САД и других западних земаља морати да трпе и да плаћају високе цене бензина због ситуације у Украјини, а он им је одговорио: „Онолико дуго, колико буде потребно. У стварности Русија не може да победи Украјину... То је критично важно за цео свет“, рекао је Бајден.
По завршетку самита НАТО-а у Мадриду Бајден је обећао да ће се, у случају да Конгрес САД подржи његов предлог, укључујући укидање пореза за куповину бензина, цена горива смањити, а да ће житељи западних земаља осетити олакшање.
„Разлог због којег расту цене бензина је Русија. Русија, Русија, Русија. Разлог постојања прехрамбене кризе је Русија“, рекао је Бајден.
Према његовим речима, лидери западних земаља су „оформили комисију, групу повереника који се баве питањима националне безбедности, како би разрадили механизам ограничења цена руске нафте.
„Поручили смо својим тимовима да раде на детаљима ограничења цена руске нафте како би се смањили Путинови приходи, без штете по Американце и друге људе на бензинским пумпама“, рекао је Бајден који је пре самита НАТО-а у Мадриду, учествовао и на самиту Г7 у Немачкој.
Он је додао да очекује да ће то смањити цену нафте на светском тржишту, као и цену горива.
Председник САД је, такође, рекао да САД и њихови савезници неће дати руским бродовима осигурање за превоз нафте како би онемогућили превоз тог енергента.
Бајден је додао да ће западне земље настојати додатно да отежају Русији експлоатацију нафте ограничењем приступа одговарајућим технологијама.
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
СВЕТ
Бајден: Нова војна помоћ Кијеву обухватиће и напредне ПВО системе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала